Kotivinkki

Kermainen kantarellikastike maustetaan aromikkaalla lipstikalla – kokeile superhelppoa reseptiä ja ihastu!

20 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen5 min
Kermainen kantarellikastike maustetaan aromikkaalla lipstikalla. Herkullisen kantarellikastikkeen seuraksi sopivat vaikkapa keitetyt perunat tai kala.
KA
MU
3
1
Teksti Mika Rampa
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (4 annosta)

Kermainen kantarellikastike

  • 1 lkantarelleja
  • 3–4kevätsipulinvartta
  • 2 rklvoita
  • 2 rklvehnäjauhoja
  • 2 dlkermaa
  • ¼ rkutuoretta lipstikkaa
  • suolaa
  • mustapippuria
Tulosta

Kermainen kantarellikastike valmistuu näin:

  1. Puhdista kantarellit ja pilko niitä hieman. Nosta kantarellit kuumalle pannulle ja paista, kunnes kaikki neste on haihtunut.
  2. Hienonna kevätsipulinvarret. Lisää voi ja kevätsipulit pannulle. Paista hetki ja lisää vehnäjauhot. Lisää kerma ja hauduta muutama minuutti.
  3. Hienonna lipstikka ja lisää se pannulle. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoa kermainen kantarellikastike esimerkiksi uusien perunoiden kanssa.

MITÄ PIDIT?
3
1 kommentti