Vartin arkiruoat, jotka pitävät kylläisenä (ja hyväntuulisena!) – nappaa 10 herkullista reseptiä
Arkireseptit
Vartin arkiruoat, jotka pitävät kylläisenä (ja hyväntuulisena!) – nappaa 10 herkullista reseptiä
Hujauksessa kypsyviä raaka-aineita, ei konstikkaita valmistusvaiheita – ja silti lopputuloksena hyvältä maistuvaa ruokaa. Kokosimme kiirepäivien varalle arkiruoat, jotka ovat pöydässä jopa vartissa.
Julkaistu 5.10.2022
Meillä kotona

1. Keitto tai wokki nopeasti kypsyvistä nuudeleista

Nuudelit kypsyvät vain parissa minuutissa, joten maukkaasti höystettynä niistä saa kelpo aterian nopeasti. Kokeile lohi-ramenkeittoa, jossa käytetään valmista lämminsavulohta. Tai jos nyt ei tunnu keittopäivältä, kokkaa kaupan valmiista, grillatusta broilerista (tai edellispäivän broilerijämistä), parsakaalista ja hoisinkastikkeesta herkullinen kiinalaistyyppinen wokki nuudelien kaveriksi.

Broileri ja kaali hoisinkastikkeessa valmistuu suit sait, kun käytät kypsää grillibroileria. Tarjoile nuudelien tai pikariisin kera!

2. Gnoccheja ja pikainen tomaattikastike

Perunagnocchit ovat todellinen kiireen taklaaja, sillä ne kypsyvät jopa nopeammin kuin pasta. Gnocchit eivät kaipaa seurakseen kuin hyvän tomaattikastikkeen, joka sekin valmistuu vartissa. Katso resepti täältä.

Gnocchit kypsyvät vain parissa minuutissa.

3. Kuka sanoi, että leipä on vain välipalaa?

Nostalgiset lämpimät leivät saa pöytään hujauksessa, kun leivät kypsentää uunin sijaan vohveliraudalla tai voileipägrillissä. Ainakin, jos leipiä ei ole tarve isoa vuorta tehdä. Kokeile ihania munakoisoleipiä – munakoison lisäksi maalaisleipäviipaleiden välistä löytyy punaista pestoa ja juustoraastetta, nam! Myös huippukokki Teemu Laurellin submarine-leipien resepti kannattaa katsastaa.

Munakoisoleivät saavat nopeasti rapean pinnan vohveliraudassa tai voileipägrillissä.

4. Täältä tullaan, tortellinit!

Valmiit tortellinit ja raviolit ovat arjen pikaruokaa parhaimmillaan. Kokeile vaikkapa sopivan simppeliä artisokkapastaa tai pikaista tortellini-kasvispannua. Molemmat valmistuvat 15 minuutissa!

Tortellini-kasvispannuun ei montaa raaka-ainetta tarvita. Pesto tuo arkiruokaan makua.

5. Hävikkipäivän nopea ateria

Kun jääkaapissa on keitettyjä perunoita edellispäivältä, mahdollsuudet ovat rajattomat lähes. Pikainen hävikkiklassikko pyttipannu kannattaa syksyllä tehdä sienistä. Vartin sienipyttipannun reseptin saat täältä.

Sienipyttipannu on yksinkertaista mutta hyvää.

6. Ruokaisa munakas pelastaa

Maukas ja täyttävä papumunakas pitää nälän loitolla pitkään, vaikka ruoan kokkaus vie vain vartin. Aineksetkin löytyvät lähikaupasta jolleivat jo omasta keittiöstä.

Rapea salaatti on tuhdin papumunakkaan raikas kyytipoika.

Ja vielä jälkiruoka pikapikaa: ihana mokkamukikakku

On aika innostua jälleen mukikakuista! Mokkamukikakun resepti kutkuttaa mukavasti paatuneimmankin epäilijän makuhermoja. Suklainen annoskakku valmistuu minuuteissa ja maistuu taivaalliselta jäätelön kanssa.

Kommentoi »