3,4(9)
Papumunakas on arki-iltojen pelastaja! Vartissa valmiin pikamunakkaan raaka-aineet löytyvät lähikaupastasi
Gluteeniton
Kasvis
15 min
Papumunakas pitää nälän loitolla pitkään, vaikka aterian valmistaminen vie vain tovin. Viimeistele papumunakas persiljalla ja tarjoa rapean salaatin kanssa.
Julkaistu 18.2.2019
Kotivinkki
Reseptin ainekset
2 annosta
Munakas
4kananmunaa
2 rklvettä
½ tlsuolaa
¼ tlmustapippuria
Paistamiseen
1 tlvoita tai margariinia
Paputäyte
1valkosipulinkynsi
1 tlöljyä
1 rkltomaattipyreetä
1 tlk (285 g)papusekoitusta
½ tlsuolaa
1 rklpersiljaa

Papumunakas – ohje:

  1. Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Lisää vesi ja munakkaan mausteet.
  2. Kuumenna rasva pannulla ja kumoa päälle munaseos. Vedä lastalla muutamia kertoja massa keskeltä pannun reunoille niin, että raakaa munaa pääsee kosketuksiin pohjan kanssa. Käännä liesi pienemmälle ja peitä munakas kannella. Anna hautua kypsäksi. Munakas saa jäädä päältä hiukan kosteaksi ja meheväksi.
  3. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuumenna öljy pannulla. Lisää valkosipuli, tomaattipyree, valutetut pavut ja mausteet. Kääntele, kunnes seos on kuumentunut. Kumoa pavut munakkaalle, taita kaksin kerroin ja lisää päälle mustapippuria. Tarjoa salaatin kera.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.