Kotivinkki

Papumunakas on arki-iltojen pelastaja! Vartissa valmiin pikamunakkaan raaka-aineet löytyvät lähikaupastasi

15 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen
Papumunakas pitää nälän loitolla pitkään, vaikka aterian valmistaminen vie vain tovin. Viimeistele papumunakas persiljalla ja tarjoa rapean salaatin kanssa.
GL
KA
3.29
0
Teksti Kati Pohja
Kuvat Timo Villanen


Ainekset (2 annosta)

Munakas

  • 4kananmunaa
  • 2 rklvettä
  • ½ tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria

Paistamiseen

  • 1 tlvoita tai margariinia

Paputäyte

  • 1valkosipulinkynsi
  • 1 tlöljyä
  • 1 rkltomaattipyreetä
  • 1 tlk (285 g)papusekoitusta
  • ½ tlsuolaa
  • 1 rklpersiljaa
Tulosta

Papumunakas valmistuu näin:

  1. Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Lisää vesi ja munakkaan mausteet.
  2. Kuumenna rasva pannulla ja kumoa päälle munaseos. Vedä lastalla muutamia kertoja massa keskeltä pannun reunoille niin, että raakaa munaa pääsee kosketuksiin pohjan kanssa. Käännä liesi pienemmälle ja peitä munakas kannella. Anna hautua kypsäksi. Munakas saa jäädä päältä hiukan kosteaksi ja meheväksi.
  3. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuumenna öljy pannulla. Lisää valkosipuli, tomaattipyree, valutetut pavut ja mausteet. Kääntele, kunnes seos on kuumentunut. Kumoa pavut munakkaalle, taita kaksin kerroin ja lisää päälle mustapippuria. Tarjoa salaatin kera.
MITÄ PIDIT?
3.29