Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Korvapuustit – rakastettu resepti, jolla onnistut varmasti

1 h 20 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 45 min

Korvapuustit ovat parhaimmillaan uunituoreina, kun täyte on vielä lämpimän tahmeaa ja taikina kuohkea. Tällä ohjeella leivot ihan parhaat perinteiset korvapuustit!

29.3.2009
Reseptin ainekset
25 kpl
Korvapuustit
5 dl
kevytmaitoa
50 g
hiivaa
2 dl
sokeria
1 rkl
kardemummaa
1½ tl
suolaa
1
muna
13 dl (800–900 g)
vehnäjauhoja
150 g
voita (pehmeää)
Täyte
75 g
voita
1 dl
sokeria
2–3 tl
kanelia
Voiteluun
1
muna
5 rkl
raesokeria

Korvapuustit – ohje:

  1. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää sokeri, mausteet ja muna.
  2. Lisää jauhot vähitellen ja alusta käsin kimmoisaksi taikinaksi. Lisää alustuksen loppuvaiheessa pehmeä, lähes sula rasva.
  3. Kohota leivinliinan alla puolisen tuntia.
  4. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle, vaivaa hetki.
  5. Jaa taikina kahtia. Kauli puolikas isoksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
  6. Voitele taikinalevy sulatetulla rasvalla. Ripottele päälle sokeri ja kaneli. Kääri levy napakaksi rullaksi ja leikkaa rullasta kolmion mallisia paloja. Nosta taikinakolmiot leivinpaperin päälle pellille. Jätä pullien väliin kohoamisvaraa. Paina etusormilla kolmion kärjestä pulla lyttyyn, jolloin saat korvapuusteja.
  7. Kohota korvapuusteja puolisen tuntia liinalla peitettynä.
  8. Voitele korvapuustit munalla ja ripottele pintaan raesokeria.
  9. Paista korvapuustit 225-asteisessa uunissa koosta riippuen 11–15 minuuttia.

Maailman parhaat korvapuustit – vinkit leivontaan

Korvapuustit ovat suomalaisten rakastamia leivonnaisia, joilla on herkuteltu kahvipöydissä vuosikymmenten ajan. Suomeen ne ovat tulleet todennäköisesti Ruotsista, jossa pullia kutsutaan nimellä kanelbullar. Ruotsalaiset kanelipullat ovat tavallisesti pyöreitä, kun taas suomalaiset korvapuustit leikataan kolmion muotoisiksi paloiksi, jotka litistetään sormilla lyttyyn.

Näin onnistut korvapuustien leipomisessa

  • Korvapuustitaikinan tulee olla pehmeää ja kimmoisaa. Liian kauan vaivatusta taikinasta tulee turhan sitkoinen.
  • Kauli taikina tasaiseksi levyksi ja levitä täytteet tasaisesti. Levittämisessä kannattaa olla huolellinen, jotta jokainen korvapuusti saa sopivasti makua.
  • Kääri levy napakaksi rullaksi. Jos rulla on liian löysä, korvapuustit ovat vaarassa levitä uunista ottamisen jälkeen. Jos rulla on vedetty liian tiukalle, pullien täytteet voivat pursuta ulos.
  • Leikkaa taikinapötkö terävällä veitsellä tasakokoisiksi viipaleiksi.
  • Anna pullien kohota peitettynä riittävän kauan. Lämmin ja vedoton paikka takaa kohoamisen.
  • Korvapuustien sopiva paistolämpötila on noin 225 astetta. Puustit kannattaa paistaa uunin keskitasolla. Korvapuustit ovat kypsiä, kun niiden pinta on tasaisen kullanruskea.
  • Korvapuustit ovat parhaimmillaan vastapaistettuina eli herkuttelu kannattaa aloittaa, kun pullat ovat vielä lämpimiä!

Testaa myös nämä korvapuustireseptit!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt