


Pistaasi-tummasuklaapiirakka – viettelevä vegaaniherkku antaa pähkinöille kyytiä
4 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h 0 min
Suklaa ja pähkinät toimivat todistetusti yhdessä. Pistaasivoi ja kookoksinen suklaatäyte tekevät tästä piirakasta yksinkertaisesti vastustamattoman! Resepti on vegaaninen.
Reseptin ainekset
8 annosta
Pistaasivoi
2½ dl (150 g)
pistaasipähkinöitä
2 rkl
vaahterasiirappia
1 tl
vaniljasokeria
Pohja
2½ dl (150 g)
hasselpähkinöitä
2½ dl (150 g)
cashewpähkinöitä
4 rkl
kaakaojauhetta
¼ tl
suolaa
2 rkl
vaahterasiirappia
Täyte
500 ml
kookoskermaa
200 g
tummaa suklaata (vegaanista)
2 rkl
vaahterasiirappia
1 rkl
kaakaojauhetta
1 tl
vaniljasokeria
¼ tl
suolaa
Lisäksi
1 dl
pistaasipähkinöitä koristeluun
50 g
tummaa suklaata (vegaanista)
Pistaasi-tummasuklaapiirakka valmistuu näin:
- Valmista pistaasivoi murskaamalla pistaasit tehosekoittimessa hienoksi jauheeksi. Lisää siirappi ja vaniljasokeri. Siirrä sivuun odottamaan.
- Laita kaikki pohjan ainekset siirappia lukuun ottamatta tehosekoittimeen ja soseuta. Jätä hieman sattumia. Lisää siirappi ja sekoita tahnaksi.
- Pingota irtopohjavuoan (ø 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Painele taikina vuoan pohjalle sekä reunoille 4 cm ylöspäin. Siirrä jääkaappiin.
- Murustele pistaasivoi pohjan päälle ja painele se tasaiseksi. Nosta piirakka jääkaappiin.
- Mittaa täytteen ainekset kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja kaada seos piirakkavuokaan. Siirrä jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.
- Murskaa pistaasipähkinät ja suklaa veitsellä. Ripottele hyytyneen pistaasi-tummasuklaapiirakan päälle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat