Pistaasi-tummasuklaapiirakka – viettelevä vegaaniherkku antaa pähkinöille kyytiä
Gluteeniton
Vegaaninen
4 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h
Suklaa ja pähkinät toimivat todistetusti yhdessä. Pistaasivoi ja kookoksinen suklaatäyte tekevät tästä piirakasta yksinkertaisesti vastustamattoman! Resepti on vegaaninen.
Valmista pistaasivoi murskaamalla pistaasit tehosekoittimessa hienoksi jauheeksi. Lisää siirappi ja vaniljasokeri. Siirrä sivuun odottamaan.
Laita kaikki pohjan ainekset siirappia lukuun ottamatta tehosekoittimeen ja soseuta. Jätä hieman sattumia. Lisää siirappi ja sekoita tahnaksi.
Pingota irtopohjavuoan (ø 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Painele taikina vuoan pohjalle sekä reunoille 4 cm ylöspäin. Siirrä jääkaappiin.
Murustele pistaasivoi pohjan päälle ja painele se tasaiseksi. Nosta piirakka jääkaappiin.
Mittaa täytteen ainekset kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja kaada seos piirakkavuokaan. Siirrä jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.
Murskaa pistaasipähkinät ja suklaa veitsellä. Ripottele hyytyneen pistaasi-tummasuklaapiirakan päälle.