Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Passiojuustokakku on kevään herkullisin juustokakku – jujuna mehukas passiohedelmäsiirappi!

9 h 10 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 8 h 30 min

Keitä mehukas passiohedelmäsiirappi ja mausta juustokakku sillä. Lusikoi loppu siirappi kakun pinnalle, ja kutsu ystävät herkuttelemaan! Kakun pinnan peittävät passiohedelmän siemenet rapsahtavat hauskasti suussa.

15.3.2024
Reseptin ainekset
10–12 annosta
Pohja
20 (noin 300 g)
digestivekeksiä
100 g
voita
2 tl
inkiväärijauhetta
Siirappi
2 dl (8 kpl)
passiohedelmää
1 dl
sokeria
1 dl
vettä
Täyte
5
liivatelehteä
2 dl
vispikermaa
1 prk (250 g)
maitorahkaa
1 pkt (200 g)
tuorejuustoa
1 dl
passiosiirappia
2 rkl
sitruunanmehua

Passiojuustokakku – ohje:

  1. Jauha keksit muruksi. Sulata voi ja sekoita se ja inkiväärijauhe keksimuruun. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (ø noin 22 cm) pohjalle. Siirrä jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi.
  2. Halkaise passiohedelmät ja lusikoi hedelmäliha pieneen kattilaan. Lisää sokeri ja vesi. Keitä noin 15 minuuttia. Ota 1 dl siirapista siivilään valumaan ja jätä loppu kattilaan jäähtymään.
  3. Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan 10 minuutiksi. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. Yhdistä kulhossa rahka, tuorejuusto ja valutettu siirappi. Lisää kermavaahto nuolijalla käännellen.
  4. Kuumenna sitruunanmehu pienessä kattilassa. Purista liivatelehdistä neste pois. Liuota liivatteet kuumaan mehuun.
  5. Sekoita hetken jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana täytteeseen. Levitä seos keksipohjan päälle. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa vähintään 8 tuntia. Siirrä myös siirappi jääkaappiin.
  6. Ota siirappi huoneenlämpöön noin tunniksi. Levitä siirappi kakun pinnalle ennen tarjoilua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt