0(0)
Rapsakaksi paahdettu kasvis-perunasalaatti saa viimeisen silauksen rakuunakastikeesta
Gluteeniton
Vegaaninen
Munaton
Maidoton
Laktoositon
Kasvis
30 min
Tässä salaatissa paahdetaan sekä kasvikset että perunat. Kirpsakan täyteläinen rakuunatahinikastike viimeistelee makuelämyksen. Kun valmistat paahdetut kasvikset hyvissä ajoin etukäteen ja käytät edellisen päivän perunoita, salaatti on vaivaton valmistaa!
Julkaistu 8.9.2023
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
500 gpaahdettuja kesäkasviksia (Löydät linkin reseptiin alempaa ohjeesta)
500 gkeitettyjä varhaisperunoita
3 rklrypsiöljyä
¼ tlsuolaa
1 rkurucolaa
Rakuuna-tahinikastike
1 dltahinia
½ dlsitruunanmehua
½ dlvettä
1 rkurakuunaa
1valkosipulinkynsi
1 tlsokeria
½ tlsuolaa
½ tlmustapippuria

Paahdettu kasvis-perunasalaatti – ohje:

  1. Valmista ensin paahdetut kesäkasvikset täältä löytyvällä ohjeella.
  2. Leikkaa perunat paloiksi. Paahda perunat pannulla öljyssä ja mausta. Voit paahtaa perunat myös öljyn ja mausteiden kanssa pellillä 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
  3. Mittaa kastikkeen ainekset tehosekoittimeen (säästä hieman rakuunaa koristeluun) ja pyöräytä tasaiseksi.
  4. Yhdistä perunat, kasvikset ja rucola. Viimeistele kastikkeella ja koristele rakuunalla.

Vinkki!

Salaatin valmistaminen on vaivatonta, kun käytät siihen edelliseltä päivältä jääneet perunat ja paahdat kasvikset jo ennakkoon. Paahda kasviksia kerralla isompi satsi tällä ohjeella, jolloin voit valmistaa niistä myös tätä herkullista kana-kasviscurrya. Paahdetut kasvikset toimivat myös monen ruoan herkullisena lisukkeena.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.