Pehmeän mausteinen kana-kasviscurry pelastaa koleammankin päivän
Maidoton
1 h 5 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 20 min
Pehmeän mausteisen nuudelicurryn salaisuus piilee uunissa paahdetuissa kasviksissa. Nuupahtaneetkin kasvikset saavat tässä herkkuruoassa uuden mahdollisuuden loistaa.
500 gerilaisia kasviksia, kuten kesäkurpitsaa, munakoisoa, paprikaa, sipulia ja punasipulia, kukka- ja parsakaalia
1½ rklrypsiöljyä
½ tlsuolaa
¼ tlmustapippuria
3valkosipulinkynttä
1chili
noin 300 gbroilerinfileesuikaleita
2 rklrypsiöljyä
1 tlk (400 ml)kookosmaitoa
7 dlkana- tai kasvislientä
1 rkltamarinditahnaa
1 tlinkiväärijauhetta
1 tljuustokuminaa
1 tlkurkumaa
200 gnuudeleita
Lisäksi
1lime lohkoina
2kevätsipulinvartta hienonnettuna
Kana-kasviscurry – ohje:
Valmistele ensin paahdetut kesäkasvikset. Huuhtele kasvikset ja paloittele reiluiksi paloiksi. Poista paprikoista ensin kannat ja siemenet. Kuori ja lohko sipulit. Irrottele kukka- ja parsakaalinkukinnot ja leikkaa tarvittaessa pienemmiksi.
Levitä kasvikset pellille leivinpaperin päälle. Pirskota päälle öljyä ja ripottele mausteita. Kääntele varovasti.
Paahda kasvikset 225-asteisessa uunissa noin 15–20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä ja saaneet väriä pintaan.
Valmista sitten curry. Kuori ja hienonna valkosipulit. Halkaise chili ja poista siemenet. Hienonna chili.
Ruskista broilerisuikaleet kattilassa öljyssä. Kääntele sekaan valkosipulit ja chili. Lisää kookosmaito, liemi ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta 10 minuuttia.
Lisää kasvikset ja nuudelit ja kuumenna muutama minuutti, kunnes nuudelit kypsyvät. Viimeistele limellä ja kevätsipulilla.
Vinkki!
Curryn valmistaminen nopeutuu huomattavasti, kun valmistat paahdetut kasvikset jo ennakkoon. Paahda kasviksia kerralla isompi satsi tämän ohjeen mukaan. Voit valmistaa paahdetuista kasviksista myös paahdetun kasvis-perunasalaatin.