Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Gluteeniton punajuuri-suklaakakku

1 h 0 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 45 min

Hurmaava gluteeniton suklaakakku saa mehevyyttä punajuuriraasteesta.

22.11.2016
Reseptin ainekset
10 annosta
2
punajuurta (eli noin 2 dl raastetta)
100 g
tummaa suklaata (70 % kaakaota)
150 g
voita tai leivontamargariinia
2 ½ dl
tummaa muscovado-ruokosokeria
2
kananmunaa
1 ½ dl
gluteenittomia kaurajauhoja (esim. Provena)
1 dl
mantelijauhetta
2 rkl
tummaa kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta
Kuorrutus
25 g
voita
50 g
tummaa suklaata (70 % kaakaota)
Koristeeksi
½ dl
kuorittuja, suolaamattomia pistaaseja
1 dl
kuivattuja punajuurilastuja (esim. Rootfruit)

1. Kuori ja raasta punajuuret raastimen hienoimmalla terällä. Sulata suklaa mikrossa keskiteholla 20–30 sekuntia kerrallaan välillä sekoittaen.

2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon koko ajan vatkaten. Lisää taikinaan punajuuriraaste ja suklaa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele seos varovasti taikinaan.

3. Lusikoi taikina leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun ja mantelijauheella tai kaurajauholla jauhotettuun leipä- tai kakkuvuokaan (noin 1,2 l).

4. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla 45 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys cocktailtikulla. Anna kakun jäähtyä. Kumoa gluteeniton suklaakakku.

5. Sulata voi kattilassa ja lisää paloiteltu suklaa. Nosta kattila liedeltä ja anna suklaan sulaa. Sekoita tasaiseksi. Kuorruta kakun pinta suklaa-voiseoksella. Viimeistele gluteeniton suklaakakku rouhituilla pistaaseilla ja punajuurilastuilla.

Suosittelemme myös näitä

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt