Kotivinkki

Gluteeniton punajuuri-suklaakakku

1 h
0
0

Gluteeniton punajuuri-suklaakakku

Hurmaava gluteeniton suklaakakku saa mehevyyttä punajuuriraasteesta.
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 2punajuurta (eli noin 2 dl raastetta)
  • 100 gtummaa suklaata (70 % kaakaota)
  • 150 gvoita tai leivontamargariinia
  • 2 ½ dltummaa muscovado-ruokosokeria
  • 2kananmunaa
  • 1 ½ dlgluteenittomia kaurajauhoja (esim. Provena)
  • 1 dlmantelijauhetta
  • 2 rkltummaa kaakaojauhetta
  • 2 tlleivinjauhetta

Kuorrutus

  • 25 gvoita
  • 50 gtummaa suklaata (70 % kaakaota)

Koristeeksi

  • ½ dlkuorittuja, suolaamattomia pistaaseja
  • 1 dlkuivattuja punajuurilastuja (esim. Rootfruit)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN45 min

1. Kuori ja raasta punajuuret raastimen hienoimmalla terällä. Sulata suklaa mikrossa keskiteholla 20–30 sekuntia kerrallaan välillä sekoittaen.

2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon koko ajan vatkaten. Lisää taikinaan punajuuriraaste ja suklaa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele seos varovasti taikinaan.

3. Lusikoi taikina leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun ja mantelijauheella tai kaurajauholla jauhotettuun leipä- tai kakkuvuokaan (noin 1,2 l).

4. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla 45 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys cocktailtikulla. Anna kakun jäähtyä. Kumoa gluteeniton suklaakakku.

5. Sulata voi kattilassa ja lisää paloiteltu suklaa. Nosta kattila liedeltä ja anna suklaan sulaa. Sekoita tasaiseksi. Kuorruta kakun pinta suklaa-voiseoksella. Viimeistele gluteeniton suklaakakku rouhituilla pistaaseilla ja punajuurilastuilla.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä