Kotivinkki

Appelsiinipiparkakut

12 h 30 min
0
0

Appelsiinipiparkakut

GL
MA
LA
0
0
Nämä gluteenittomat piparkakut ovat myös kananmunattomia, maidottomia ja herkullisia. Appelsiinin maku voimistuu vasta seuraavana päivänä paistamisesta.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (60 kpl)

  • ½appelsiinin raastettu kuori (n. 1 tl)
  • 125 gmaidotonta margariinia (Keiju 80 %)
  • 1 dlsokeria
  • 1 dlsiirappia
  • 1 rklpiparkakkumaustetta
  • 3 rklvahvaa kahvia
  • 1 tlsoodaa
  • 4 ½ dlgluteenitonta vaaleaa jauhoseosta

Tee näin

12 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN12 h

1. Pese appelsiini hyvin ja raasta sen oranssia kuorta. Mittaa kattilaan appelsiinin kuori, margariini, sokeri, siirappi ja piparkakkumauste. Kuumenna sekoitellen ja anna kiehahtaa. Lisää kahvi. Siirrä kattila levyltä ja anna jäähtyä.

2. Yhdistä sooda jauhoihin. Lisää jauhoseosta vähitellen ja sekoita hyvin, kunnes taikina on kiinteää. Peitä taikinakulho ja nosta jääkaappiin kiinteytymään seuraavaan päivään.

3. Ota taikinaa sopiva pala kerrallaan ja pehmitä sitä painelleen jauhotetulla pöydällä. Kauli taikinasta ohut, noin 3-5 millimetrin paksuinen levy. Tarkista ajoittain, että taikina ei ole tarttunut kiinni pöytään. Lisää pöydälle ja taikinalevyn päälle jauhoja tarvittaessa.

4. Paina taikinalevystä kuvioita piparkakkumuoteilla tai leikkaa kuvioita veitsellä tai pizzaleikkurilla. Siirrä samankokoiset kuviot samalle uunipellille leivinpaperin päälle. Näin gluteenittomat piparkakut kypsyvät yhtä aikaa.

5. Paista 200 asteisessa uunissa koosta riippuen 6-10 minuuttia.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä