


Appelsiinipiparit
12 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 12 h 0 min
Appelsiinipiparit ovat gluteenittomia, kananmunattomia, maidottomia – ja ennen kaikkea herkullisia. Appelsiinin maku voimistuu vasta seuraavana päivänä paistamisesta.
Reseptin ainekset
60 kpl
½
appelsiinin raastettu kuori (n. 1 tl)
125 g
maidotonta margariinia (Keiju 80 %)
1 dl
sokeria
1 dl
siirappia
1 rkl
piparkakkumaustetta
3 rkl
vahvaa kahvia
1 tl
soodaa
4 ½ dl
gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
Appelsiinipiparit – ohje:
- Pese appelsiini hyvin ja raasta sen oranssia kuorta. Mittaa kattilaan appelsiinin kuori, margariini, sokeri, siirappi ja piparkakkumauste. Kuumenna sekoitellen ja anna kiehahtaa. Lisää kahvi. Siirrä kattila levyltä ja anna jäähtyä.
- Yhdistä sooda jauhoihin. Lisää jauhoseosta vähitellen ja sekoita hyvin, kunnes taikina on kiinteää. Peitä taikinakulho ja nosta jääkaappiin kiinteytymään seuraavaan päivään.
- Ota taikinaa sopiva pala kerrallaan ja pehmitä sitä painelleen jauhotetulla pöydällä. Kauli taikinasta ohut, noin 3–5 millimetrin paksuinen levy. Tarkista ajoittain, että taikina ei ole tarttunut kiinni pöytään. Lisää pöydälle ja taikinalevyn päälle jauhoja tarvittaessa.
- Paina taikinalevystä kuvioita piparkakkumuoteilla tai leikkaa kuvioita veitsellä tai pizzaleikkurilla. Siirrä samankokoiset kuviot samalle uunipellille leivinpaperin päälle. Näin gluteenittomat piparkakut kypsyvät yhtä aikaa.
- Paista appelsiinipipareita 200-asteisessa uunissa koosta riippuen 6–10 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat