Kotivinkki

Gluteeniton marjapiirakka

55 min
4.7
1

Gluteeniton marjapiirakka

GL
1
4.7
Herkullinen gluteeniton marjapiirakka valmistuu helpoiten, kun käytät pohjaan valmista gluteenitonta jauhoseosta. Löydät sitä useimpien markettien hyllystä.
Teksti Kotivinkki
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

Pohja

  • 150 gvoita tai margariinia
  • 1 ½ dlsokeria
  • 2kananmunaa
  • 3 ½ dlgluteenitonta jauhoseosta
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlkardemummaa
  • 1 tlkanelia

Täyte

  • 4 dlpakastemarjoja, esimerkiksi vadelmia
  • 4 dlmansikoita ja mustikoita
  • 100 gmargariinia
  • 1 ½ dlsokeria
  • ½ dlappelsiinimehua
  • 100 gpähkinä- tai mantelirouhetta

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN30 min

1. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää kanamunat yksitellen, koko ajan vatkaten. Sekoita jauhoseokseen leivinjauhe ja mausteet. Lisää gluteeniton jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

2. Voitele vuoka. Levitä taikina vuokaan (halkaisijaltaan noin 24–26 cm) tasaisesti reunoja myöten.

3. Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

4. Sulata marjat. Mittaa kattilaan margariini, sokeri, mehu ja pähkinärouhe. Kiehauta seos.

5. Levitä marjat puolikypsän pohjan päälle. Nosta lusikalla pähkinärouheseosta marjojen päälle.

6. Paista gluteenitonta marjapiirakkaa vielä 25–30 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä