4,1(21)
Gluteeniton marjapiirakka
Gluteeniton
55 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 30 min
Herkullinen gluteeniton marjapiirakka valmistuu helpoiten, kun käytät pohjaan valmista gluteenitonta jauhoseosta. Löydät sitä useimpien markettien hyllystä.
27.1.2013
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
6 annosta
Pohja
150 gvoita tai margariinia
1 ½ dlsokeria
2kananmunaa
3 ½ dlgluteenitonta jauhoseosta
2 tlleivinjauhetta
1 tlkardemummaa
1 tlkanelia
Täyte
4 dlpakastemarjoja, esimerkiksi vadelmia
4 dlmansikoita ja mustikoita
100 gmargariinia
1 ½ dlsokeria
½ dlappelsiinimehua
100 gpähkinä- tai mantelirouhetta

1. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää kanamunat yksitellen, koko ajan vatkaten. Sekoita jauhoseokseen leivinjauhe ja mausteet. Lisää gluteeniton jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

2. Voitele vuoka. Levitä taikina vuokaan (halkaisijaltaan noin 24–26 cm) tasaisesti reunoja myöten.

3. Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

4. Sulata marjat. Mittaa kattilaan margariini, sokeri, mehu ja pähkinärouhe. Kiehauta seos.

5. Levitä marjat puolikypsän pohjan päälle. Nosta lusikalla pähkinärouheseosta marjojen päälle.

6. Paista gluteenitonta marjapiirakkaa vielä 25–30 minuuttia.

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.