Kotivinkki

Kuohkeat gluteenittomat mokkapalat – pehmeät ja suklaiset suosikit

35 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
10 min
Kuohkeat ja gluteenittomat mokkapalat ovat yhtä meheviä kuin tavallisetkin. Maustakaan ei tarvitse tinkiä, sillä tuhti kaakao häivyttää gluteenittomien jauhojen makua.
GL
KA
4.6
4
Julkaistu 6.5.2016


Reseptin ainekset (1 pellillinen )

Taikina

  • 200 gvoita
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 2kananmunaa
  • 1 3/4 dlkaakaojauhetta
  • 1 rklleivinjauhetta
  • 3 dlJyttejauhoa
  • 1/2 dlkahvia

Kuorrutus

  • 50 g
  • 2 rklkaakaojauhetta
  • 3/4 dlkahvia
  • noin 4 dltomusokeria
  • 50 gvoita
Tulosta

Kuohkeat gluteenittomat mokkapalat valmistuvat näin:

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat koko ajan vatkaten.
  2. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos ja kahvi voivaahdon joukkoon ja sekoita taikinaksi.
  3. Kaada ja tasoita taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Nosta pelti 200-asteisen uunin keskitasolle ja paista noin 10 minuuttia. Jos epäilet levyn kypsyyttä, työnnä cocktailtikku keskelle levyä. Jos siihen ei tartu taikinaa, leivonnainen on kypsä.
  4. Liu’uta levy pois pelliltä ja anna sen jäähtyä. Kuorruta mokkaruudut vasta jäähtyneinä.
  5. Sulata voi isossa muovikulhossa mikrossa. Sekoita joukkoon ensin kaakaojauhe ja sitten kahvi. Kaada tomusokeri muutamassa erässä rasvaseoksen joukkoon ja sekoita. Kuorrutus saa olla vielä pehmeätä, mutta ei liian juoksevaa. Kuorrutuksen paksuutta voi säätää tomusokerin määrällä.
  6. Kaada kuorrutus mokkaruutulevyn päälle. Jos haluat koristella ruutuja nonparelleilla tai suklaarouheella, ripottele ne pinnalle ennen kuorrutuksen jähmettymistä.

Vinkki!

Etsitkö perinteisten mokkisten ohjetta? Kurkkaa siinä tapauksessa tämä suosittu mokkapalareseptimme!

4 kommenttia