Kotivinkki

Kuohkeat gluteenittomat mokkapalat

35 min
4
4

Kuohkeat gluteenittomat mokkapalat

GL
4
4
Mokkapalat onnistuvat myös gluteenittomina. Maustakaan ei tarvitse tinkiä, sillä tuhti kaakao häivyttää gluteenittomien jauhojen makua.
Teksti Kati Lindfors
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 uunipellillinen )

Taikina

  • 200 gvoita
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 2kananmunaa
  • 1 3/4 dlkaakaojauhetta
  • 1 rklleivinjauhetta
  • 3 dlJyttejauhoa
  • 1/2 dlkahvia

Kuorrutus

  • 50 g
  • 2 rklkaakaojauhetta
  • 3/4 dlkahvia
  • noin 4 dltomusokeria
  • 50 gvoita

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN10 min

1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat koko ajan vatkaten.

2. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos ja kahvi voivaahdon joukkoon ja sekoita taikinaksi.

3. Kaada ja tasoita taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Nosta pelti 200-asteisen uunin keskitasolle ja paista noin 10 minuuttia. Jos epäilet levyn kypsyyttä, työnnä cocktailtikku keskelle levyä. Jos siihen ei tartu taikinaa, leivonnainen on kypsä.

4. Liu’uta levy pois pelliltä ja anna sen jäähtyä. Kuorruta mokkaruudut vasta jäähtyneinä.

5. Sulata voi isossa muovikulhossa mikrossa. Sekoita joukkoon ensin kaakaojauhe ja sitten kahvi. Kaada tomusokeri muutamassa erässä rasvaseoksen joukkoon ja sekoita. Kuorrutus saa olla vielä pehmeätä, mutta ei liian juoksevaa. Kuorrutuksen paksuutta voi säätää tomusokerin määrällä.

6. Kaada kuorrutus mokkaruutulevyn päälle. Jos haluat koristella ruutuja nonparelleilla tai suklaarouheella, ripottele ne pinnalle ennen kuorrutuksen jähmettymistä.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä