Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kuohkeat gluteenittomat mokkapalat – pehmeät ja suklaiset suosikit

35 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 10 min

Kuohkeat ja gluteenittomat mokkapalat ovat yhtä meheviä kuin tavallisetkin. Maustakaan ei tarvitse tinkiä, sillä tuhti kaakao häivyttää gluteenittomien jauhojen makua.

6.5.2016
Reseptin ainekset
1 pellillinen
Taikina
200 g
voita
1 ½ dl
sokeria
2
kananmunaa
1 ¾ dl
kaakaojauhetta
1 rkl
leivinjauhetta
3 dl
Jyttejauhoa
½ dl
kahvia
Kuorrutus
50 g
voita
2 rkl
kaakaojauhetta
¾ dl
kahvia
noin 4 dl
tomusokeria

Kuohkeat gluteenittomat mokkapalat – ohje:

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat koko ajan vatkaten.
  2. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos ja kahvi voivaahdon joukkoon ja sekoita taikinaksi.
  3. Kaada ja tasoita taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Nosta pelti 200-asteisen uunin keskitasolle ja paista noin 10 minuuttia. Jos epäilet levyn kypsyyttä, työnnä cocktailtikku keskelle levyä. Jos siihen ei tartu taikinaa, leivonnainen on kypsä.
  4. Liu’uta levy pois pelliltä ja anna sen jäähtyä. Kuorruta mokkaruudut vasta jäähtyneinä.
  5. Sulata voi isossa muovikulhossa mikrossa. Sekoita joukkoon ensin kaakaojauhe ja sitten kahvi. Kaada tomusokeri muutamassa erässä rasvaseoksen joukkoon ja sekoita. Kuorrutus saa olla vielä pehmeätä, mutta ei liian juoksevaa. Kuorrutuksen paksuutta voi säätää tomusokerin määrällä.
  6. Kaada kuorrutus mokkaruutulevyn päälle. Jos haluat koristella ruutuja nonparelleilla tai suklaarouheella, ripottele ne pinnalle ennen kuorrutuksen jähmettymistä.

Vinkit!

Taikinassa käytetyn kahvin voi vaihtaa maitoon ja kuorrutuksen kahvin veteen tai mehuun.

Etsitkö perinteisten masaliisojen reseptiä? Kurkkaa siinä tapauksessa tämä suosittu mokkapalaohje!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt