Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Mehukas appelsiinisavariinikakku – sekoita taikina tänään ja herkuttele gluteeniton jälkiruoka huomenna!

15 h 50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 h 30 min

Hiivalla kohotettu gluteeniton savariinitaikina saa levätä yön jääkaapissa. Seuraavana päivänä kakku paistetaan ja kostutetaan makealla appelsiiniliemellä. Näin kakusta tulee erityisen kuohkea ja ihanan mehukas.

25.3.2024
Reseptin ainekset
noin 10 palaa
Kakkutaikina
½ dl
maitoa
¼ pkt (12,5 g)
tuorehiivaa
3
munaa
½ dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
1 tl
inkivääriä
¼ tl
suolaa
100 g
margariinia
4 dl
gluteenitonta jauhoseosta (esim. Semper Fin Mix)
Vuoan voitelu ja jauhotus
margariinia
gluteenitonta jauhoseosta
Kostutusliemi
1 dl
vettä
1 dl
sokeria
2 dl
appelsiinimehua
Lisäksi
tomusokeria
2
appelsiinia
1 prk (2 dl)
vispikermaa

Appelsiinisavariinikakku – ohje:

  1. Voitele ja jauhota rengaskakkuvuoka (1,5 l). Mittaa kylmä maito leivontakulhoon ja liuota siihen hiiva. Lisää munat, sokeri, vaniljasokeri, inkivääri ja suola.
  2. Sulata margariini. Lisää jauhot ja margariini taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Taikinan kuuluu jäädä löysäksi.
  3. Kaada taikina kakkuvuokaan. Peitä vuoka kelmulla. Anna kohota yön yli tai noin 12 tuntia jääkaapissa, kunnes taikina on melkein reunojen tasalla. Ota taikina huoneenlämpöön tunti ennen paistamista.
  4. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Kakku on kypsä, kun taikinaa ei tartu tikkuun. Anna kakun levätä hetki vuossa. Kumoa kakku lämpimänä.
  5. Tee kostutusliemi. Kiehauta kattilassa vesi ja sokeri. Ota kattila pois liedeltä ja lisää appelsiinimehu.
  6. Pese kakkuvuoka ja vuoraa se kelmulla. Kaada vuokaan puolet kostutusliemestä. Nosta lämmin kakku takaisin vuokaan. Pistele pintaan tikulla reikiä. Kaada loppu liemi vähitellen kakun päälle.
  7. Pane kakku jääkaappiin maustumaan vähintään kolmeksi tunniksi.
  8. Kumoa kakku tarjoilulautaselle. Koristele tomusokerilla.
  9. Tarjoa savariinikakku kermavaahdon ja appelsiiniviipaleiden kanssa.

Tiesitkö?

Savariini on perinteinen ranskalainen rengasvuoassa paistettava jälkiruokakakku. Makea kakku kostutetaan meheväksi sokeri- tai hedelmäliemellä, alkoholilla tai näiden yhdistelmällä. Kakun keskelle lisätään hedelmiä ja/tai marjoja sekä vaniljakreemiä, kermavaahtoa tai jäätelöä tai kakku tarjotaan niiden kanssa. Savariineja voi valmistaa myös pienempinä annosversioina.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt