Vasara, nauloja ja auringonpaistetta! Kokosimme kesäisiä nikkarointiohjeita kotiin ja mökille

Vasara, nauloja ja auringonpaistetta! Kokosimme kesäisiä nikkarointiohjeita kotiin ja mökille
Kesäinen nikkarointi on hyödyllistä ja palkitsevaa. Monia nikkarointiohjeita voit soveltaa käyttämällä kierrätysmateriaaleja – ja saat kaunista edullisesti!
Julkaistu: 6.6.2017

Nikkaroi tikkatauluteline

Tikkataulutelineen rakennat kätevästi sahalaudasta, etkä juuri muuta tarvitse kuin sahan, poran ja ruuveja sekä väännin sille. Meillä kotonan nikkarointiohjeita hyödyntäen teet telineestä myös pienen varaston ulkoliikuntavälineille, kuten sulkapallomailoille, mölkylle ja petankille. Tarvikkeet maksavat vain noin 40 euroa.

Tee itse tukeva terassipöytä

Tukeva terassipöytä syntyy nikkarointiohjeillamme karkeahöylätyistä lankuista. Kookas pöytä voi palvella moninaisissa mökkiaskareissa. Rakentaminen on helppoa, vain jalkojen liitokset vaativat tarkkuutta. Pöytä voi talvehtia ulkoa, kunhan suojaat sen pressulla. Tarvikkeet maksavat noin 100 euroa.

Näppärä katos pitää polttopuut kuivina

Polttopuukatoksen nikkaroit päivässä, kun puutavara on sahattu oikeisiin mittoihin. Tarvitset lisäksi neljä Leca-harkkoa ja palan kattohuopaa sekä tietenkin ruuveja ja huopanauloja. Avonaisessa katoksessa puut kuivuvat tehokkaasti tuulessa. Materiaalit maksavat pari sataa euroa.

Kesän paras löhöilypaikka

Kuormalavoista syntyy kaunis ja persoonallinen kuormalavasohva terassille tai sisälle. Koon ja värit voit itse päättää. Nikkarointiohjeita mukaillen sohva syntyy kahdesta kokonaisesta ja neljästä muotoonsa sahatusta lavasta. Lisäksi tarvitset vain laudanpätkän, ruuveja, reikälevyjä ja kulmarautoja sekä maalia.

Vanhat ikkunat hyötykäyttöön

Pieni, kaunis kasvihuone syntyy pihakivien varaan kuudesta tarpeettomaksi käyneestä ikkunasta, joista neljän pitäisi olla suurin piirtein samankokoisia. Pienessä kasvihuoneessa yrtit selviävät kylmistä öistä alkukesällä, kun lämpö laskee vielä melko alas. Jos sinulla ikkunat valmiina, hintaa rakennelmalle tulee tuskin pariakymppiä enempää.

Näppärä apupöytä ja säilytin

Monitoimipöytä on terassilla todella kätevä. Kannen alla voit säilyttää astioita ja muita tarpeellisia välineitä. Muuten se palvelee laskutasona. Sahalaudasta syntyy rouhea pöytä, ja tyylikkään teet höylälaudasta ja kiiltävällä maalilla. Suuret pyörät helpottavat liikuttelua. Nikkarointiohjeidemme mukaiselle pöydälle hintaa tulee noin 135 euroa.

Kommentoi »