Vasara, nauloja ja auringonpaistetta! Kokosimme 13 kesäistä nikkarointi-ideaa kotiin ja mökille – kurkkaa ohjeet
Tee itse
Vasara, nauloja ja auringonpaistetta! Kokosimme 13 kesäistä nikkarointi-ideaa kotiin ja mökille – kurkkaa ohjeet
Kaipaatko pientä nikkarointiprojektia kesäpäivään? Selkeillä ohjeillamme toteutat nuotiopaikan, tikkataulutelineen tai vaikka oman pizzauunin. Monia ohjeita voi soveltaa käyttämällä kierrätysmateriaaleja.

Moderni nuotiopaikka syntyy betonirenkaasta

Tämä selkeälinjainen nuotiopaikka sopii moderniin makuun. Tulisija valmistuu betonisesta kaivonrenkaasta ja -kannesta, jotka maalataan ulkopuolelta tulenkestävällä maalilla. Sisäreuna suojataan tulikivilaatoilla.

Ulkosuihkun ja uimakopin yhdistelmä onnistuu huolelliselta nikkaroijalta

Ulkosuihku on kätevä lisä mökki- tai kotipihaan. Koppi sopii myös uimavaatteiden vaihtoon. Nikkarointi vaatii tekijältään viitseliäisyyttä, koska rimoja on paljon, ja linjojen tulee olla suorat.

Klapikärry avuksi polttopuusavottaan

Hyvin rullaava klapikärry on tarpeen polttopuiden siirtämisessä. Sauna- ja takkapuiden lisäksi kärryllä voi kuljettaa näppärästi vaikka raskaat kauppakassit autolta rappusille.

Kokoontaitettava pyykinkuivausteline säästää näppärästi tilaa

Seinälle kiinnitettävä kuivausteline on kätevä niin koti- kuin mökkipihassakin. Kun pyykki on kuivaa, telineen voi taittaa kasaan. Jos tarvitset jämäkämpää pyykkitelinettä, kurkkaa tämä helppo ohje!

Monikäyttöinen tikkatauluteline pihapeleihin

Tikkataulutelineen rakennat kätevästi sahalaudasta, etkä tarvitse juuri muuta kuin sahan, ruuveja, poran, sahan ja ruuvinvääntimen. Telineen selkäpuolta voi käyttää pienenä ulkoliikuntavälineiden varastona.

Säänkestävä rappuralli ovenpieleen

Rappuralli valmistuu kovasta ja kestävästä siperianlehtikuusesta, joka pärjäilee ulkona ilman pintakäsittelyä. Jos käytät materiaalina mäntyä, käsittele se puuöljyllä säänvaihteluita kestäväksi.

Tyylikäs säilytyspaikka pihan työkaluille

Puutarhakaapissa haravat, lapiot ja muut työkalut pysyvät suojassa, mutta helposti saatavilla. Lautojen väliin jätetään pienet raot, jotta ilma kulkee ja työkalut kuivuvat nopeasti.

Tee itse tukeva terassipöytä

Tukeva terassipöytä syntyy karkeahöylätyistä lankuista. Rakentaminen on helppoa, vain jalkojen liitokset vaativat tarkkuutta. Pöytä voi talvehtia ulkoa, kunhan suojaat sen pressulla.

Jämärimasta nikkaroitu kukkalaatikko

Jäikö aidan tai terassin seinämien rakentamisesta ylijäämärimaa? Nikkaroi siitä tyylikkäitä kukkalaatikoita! Liika kasteluvesi kertyy alapuoliseen kaukaloon.

Vanhat ikkunat hyötykäyttöön

Pieni, kaunis kasvihuone syntyy pihakivien varaan kuudesta tarpeettomaksi käyneestä ikkunasta, joista neljän pitäisi olla suurin piirtein samankokoisia. Pienessä kasvihuoneessa yrtit selviävät kylmistä öistä alkukesällä, kun lämpö laskee vielä melko alas. Jos sinulla ikkunat valmiina, hintaa rakennelmalle tulee tuskin pariakymppiä enempää.

Maalaisromantiikkaa rouhealla heinäseiväsaidalla

Heinäseiväsaita suojaa pihaa tai kasvimaata ja tuo aitoa suomifilmien tunnelmaa. Jämäkkä heinäseiväsaita tehdään kestämään sateen ja tuulen rasitukset. Erillinen harjateräsjalka estää maakosteuden lahottavan vaikutuksen puuhun.

Parasta pizzaa omalla pihalla

Pizzauunin rakentaminen onnistuu mainiosti ominkin käsin – puuha on helppoa, mutta vaatii aikaa sekä vähän muurarin taitoja ja lihaksia. Uunia voi käyttää talvellakin, jos teet sen päälle säänkestävän katoksen.

Rosvopaistiuuni hitaaseen hauduttamiseen

Rosvopaistiuuni kypsentää lihan suussasulavan mureaksi ja mehukkaaksi. Tämä maan päälle rakennettava uuni sopii mainiosti myös muille pitkää hauduttamista vaativille ruoille.

Muokattu 13.7.2022: Juttuun lisätty runsaasti uusia nikkarointi-ideoita.

Kommentoi »