Meidän Mökki

Suihkuttele suojassa! Ulkosuihkun ja uimakopin yhdistelmä on kätevä lisä mökille tai kotipihaan – katso ohje nikkarointiin

Suihkuttele suojassa! Ulkosuihkun ja uimakopin yhdistelmä on kätevä lisä mökille tai kotipihaan – katso ohje nikkarointiin
Ulkosuihku tarjoaa pikaista viilennystä hellepäivinä. Koppi toimii myös uimavaatteiden vaihtoon. Onnistunut lopputulos vaatii nikkaroijalta huolellisuutta ja viitseliäisyyttä, koska rimoja on paljon ja kaikkien linjojen tulee olla suorat.
Julkaistu: 10.7.2021

Valmiin ulkosuihkukopin mitat: 90× 185 × 220 cm.

Ulkosuihku – tarvikkeet:

  • puutavaraa: 50× 100 mm, 19 m, 22× 100 mm, 20 m, 22× 125 mm, 5 m, 22×50 mm, 45 m ja 28×95 mm laudelautaa (kuusi) lattiaksi, 17 m
  • ruuvit rst 5×70 mm, 5×50 mm, 4×45 mm, 4,2×50 mm terassiruuvi
  • saha, pora ja ruuvinväännin
  • puristimia, rullamitta ja kynä
  • pistosaha tai taltta, vasara ja puukko
  • hiomakone
  • Valtti-puuöljy ja sivellin
  • retkisuihku
  • kangasta näkösuojaksi.

Ulkosuihku nikkaroidaan näin

1. Aloita tekemällä kehikko, jossa on 220 cm:n pituiset pystyt (50× 100 mm:n puutavara), 85 cm:n pituinen ylätuki (22 × 100 mm:n lauta) ja alatuki (50× 100 mm:n puutavara). Jätä alemman poikkituen alle 10 cm:n jalka. Varmista kehikon suoruus ristimittauksella. Poraa esireiät ja kiinnitä pitkin ruuvein. Tee kehikkoja 3 kpl.

2. Yhdistä kehikot ylhäältä ja alhaalta 185 cm:n pituisin laudoin (22 × 100 mm). Kiinnitä laudat yksin ruuvein joka kulmasta ja ristimittaa rakenne suoraksi. Lisää sisäpuolelle väliaikaiset viistorimat lukitsemaan rakenne työskentelyn ajaksi. Kiinnitä keskikehikko. Lisää pari ruuvia kaikkiin kiinnityksiin.

3. Lisää kaksi tukea lattialautoja varten. Sahaa lattialaudat 185 cm:n pituisiksi. Piirrä lautoihin loveusten paikat pystytolppia varten. Sahaa lovet, viimeistele ne sopivan kokoisiksi puukolla. Pyyhi lyijykynäviivat ja hio lovet siisteiksi.

4. Kiinnitä reunimmaiset laudat alatukiin terassiruuvein. Aseta lattialaudat paikalleen tasavälein, aloita kiinnitykset päistä. Jos jokin lauta on hieman kiero, väännä se keskeltä ruuvimeisselillä suoraksi ennen keskiruuveja.

5. Peitä sivut rimoilla ja laudoilla. Jätä yksi tolppaväli oviaukoksi. Aloita keskeltä leveimmällä laudalla. Metrin korkuinen säleikkö, jossa alin rima tulee noin puolen metrin korkeudelle lattiasta, suojaa suihkuttelijan. Käytä 1 cm:n paksuista listaa mittaamaan rimojen välit tasaisiksi.

6. Käsittele ulkosuihkun koppi puuöljyllä tai jätä luonnostaan harmaantumaan. Lisää koukkuja ja naulakoita. Kätevä, ladattava retkisuihku nostaa veden ämpäristä parin metrin korkeuteen. Viritä kesäkangas oviaukon suojaksi tai suihkukopin eteen.

1 kommentti