”Varmat kehut joka kerta!” Tämä britakakun ohje on löytänyt tiensä monien sydämiin ja reseptivihkoihin – oletko jo kokeillut?


Tässä kakussa todella maistuu kesä! Ehkä juuri siksi perinteinen britakakku on eittämättä yksi kauden hittiherkuista ja myös Meillä kotonan suosituimmista resepteistä.
Kuvat Tiiu Kaitalo

Kun kesäkakussa on marjoja, marenkia ja kermavaahtoa, on menestys taattu! Britakakussa yhdistyvät nämä kaikki, minkä lisäksi näyttävä kakku on myös helppo leipoa.

Britassa täytteitä pystyy varioimaan rajattomasti, joten herkkua voi muokata omaan makuun tai satokauteen sopivaksi. Britalla herkuttelun ei siis tarvitse olla pelkästään kesäjuttu – ota resepti talteen ja nauti britasta aina kun haluat!

Näin lukijat ovat kommentoineet suosikkireseptiä:

  • Ihana ohje! Kakku meni kuumille kiville :)
  • Oli kyllä todella hyvä ja helppo ohje, suosittelen!
  • Tämä on meidän perheen suosikki kaikenlaisissa kekkereissä!
  • Teki arjesta juhlaa!
  • Todella herkullinen resepti! Tämä menee suoraan reseptikirjaan.
  • Onnistuu hyvin myös gluteenittomana versiona.
  • Aivan loistava kakku. Kolmeen pekkaan söimme kaiken.
  • Ihana resepti, onnistuu aina!
  • Ammattikondiittorina Britanniassa opetin tämän reseptin eläkeläiskerhon naisille ja he rakastivat lopputulosta! Helppo ohje ja lopputulos kuulemma täydellinen.

Kaipaatko jotain uutta? Kokeile jotain näistä herkullisista britaresepteistä!

Britajäätelökakku

Kun kermavaahdon korvaa jäätelöllä, on tuloksena täydellinen hellepäivien kesähitti. Kurkkaa britajäätelökakun resepti tästä!

Britaleivokset

Brita sai uuden muodon leivoksena! Rapsakoiden minikakkujen välistä löytyy mansikkatäyte. Kurkkaa britaleivosten resepti täältä!

Kookos-lakkabrita

Olisitko osannut yhdistää nämä kaksi kaverusta? Eksoottinen ja makea kookos sekä metsiemme kirpsakka lakka muodostavat valloittavan makuparin. Kurkkaa kookos-lakkabritan ohje täältä!

Suklaabrita

Suklaanystävän britassa pohjaan sujautetaan kaakaojauhetta ja täytteeseen maitosuklaata. Kurkkaa suklaabritan resepti täältä!

Julkaistu: 25.7.2019