Maku

Britajäätelökakku – korvaa kermavaahto jätskillä ja uusi kesähitti on syntynyt

50 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
20 min
Britajäätelökakku on kahvipöydän näyttävä kuningatar, jossa klassinen kermavaahtotäyte korvataan kesäisesti jäätelöllä. Tässä kakussa on se etu, että se pitää syödä vielä nopeammin kuin perinteinen brita!
KA
3.7
0
Julkaistu 15.6.2018


Reseptin ainekset (8 annosta)

Pohja

  • 125 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 3 keltuaista
  • 1½ dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 dlmaitoa

Marenki

  • 3 valkuaista
  • 1½ dlsokeria
  • 1 dlkuorittuja, suolattuja pistaaseja

Lisäksi

  • 1 lmansikkajäätelöä
  • 1 lmansikoita
  • 1 tl tomusokeria
Tulosta

Britajäätelökakku – ohje:

  1. Aloita pohjasta. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi. Erottele munien keltuaiset valkuaisista yksitellen, varo ettei keltuaista pääse valkuaisen joukkoon. Lisää keltuaiset yksitellen taikinaan hyvin vatkaten.
  2. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe erillisessä kulhossa. Lisää jauhot ja maito taikinaan. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille odottamaan marengin valmistumista.
  3. Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kiiltäväksi vaahdoksi. Levitä marenki taikinan päälle. Hienonna pistaasit ja ripottele ne marengin päälle. Paista kakkupohjaa 175-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
  4. Täytä kakku juuri ennen tarjoilua. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Leikkaa mansikkajäätelö pitkittäin muutamaksi palaksi ja viipaloi puolet mansikoista siivuiksi. Lado jäätelö ja mansikkaviipaleet kakun kerroksien väliin. Koristele britajäätelökakku kokonaisilla mansikoilla ja ripauta halutessasi päälle tomusokeria.

Vinkki!

Voit korvata pistaasit suolapähkinöillä. Kokeile kakun väliin myös muita jäätelöitä, esimerkiksi pistaasia tai lakritsia.

Kommentoi »