Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Toimituksen suosikit

”Lapset hihkuvat, kun nostan uunirisottopadan pöytään” – 7 helppoa arkiruokaa, joita Kotona-toimitus rakastaa

Mitä kokkaat arkena, kun et keksi mitään muuta? Kotona-sivuston toimitus laittaa uunipastaa, sitruunakanaa ja kalakeittoa vihreällä twistillä. Toimitus paljastaa arkiset suosikkireseptinsä!

13.8.2025 | Päivitetty 15.8.2025

Pilkkomatta valmis uunipasta

”Superhelppo tonnikalapastavuoka on pelastanut meillä yhden jos toisenkin kiireisen arkiviikon. Reseptistä tekee erityisen helpon se, ettei pastaa tarvitse keittää tai yhtäkään ainesta pilkkoa. Kaikki ainekset vaan kipataan vuokaan ja vuoka työnnetään uuniin – tällainen kokkaus luonnistuu vaikka etätyöpäivän lomassa. Vuokaan kannattaa käyttää nimenomaan öljyyn säilöttyä tonnikalaa, tulee herkullisempaa kuin veteen säilötystä. Toinen tärkeä ainesosa on kuivattu oregano, sitä ei kannata jättää pois. Lapsemme eivät kelpuuta mitä tahansa ruokaa, mutta tästä molemmat pitävät, samoin kuin aikuiset. Todella harvinaista!” - Kotonan toimituspäällikkö Johanna Sjöholm

Lohikeiton raikkaat kujeet

”Tuttu lohikeitto saa kivaa uutta twistiä fenkolista ja yrttiöljystä. Keittoa voi valmistaa kerralla isomman satsin ja lämmittää seuraavana päivänä. Valmistusta voi nopeuttaa käyttämällä valmiita pakastelohikuutioita tai muuta pakastekalaa.” - Ruokatuottaja Annika Elomaa

Uutisankkurin ja muiden yleläisten suosikki

”Työskentelin monta vuotta Ylellä, ja uutisankkuri Piia Pasasen ja monen muun tapaan tykästyin työpaikkaruokalamme libanonilaiseen sitruunakanaan. Sitruunakana jäi noista ajoista myös meidän perheemme arkiruokalistalle. Yhden astian peltiruoan valmistelut käyvät arki-iltanakin sopivan helposti ja nopeasti, sillä toisin kuin Piia, en koskaan marinoi kanoja yön yli, vaan tuplaan sitruunamehun määrän. Meillä tulee syötyä vähän liiankin usein pastaa, joten perunaruoka on tervetullutta vaihtelua. Tarjoilen tämän ihanan valkosipulisen kanaruoan usein aiolin ja vihreän salaatin kera.” - Digitaalisten sisältöjen kehittäjä Anni Alatalo

Lasten makuun tuunattu uunirisotto

”Teemme usein uunirisottoa. Arkisessa perheversiossa korvaamme jättikatkaravut ja parsat fetalla ja pussillisella pakasteherneitä. Herneet lisään kypsennyksen loppuvaiheessa. Lapset aina hihkuvat, kun nostan uunirisottopadan pöytään.” - Toimituspäällikkö Miia Kauhanen

Raviolilasagne pelastaa, kun mitään muuta ei jaksa

”Toinen perheemme suosikki on raviolilasagne. Teen yleensä yksinkertaistetun version ilman pinaattia ja kirsikkatomaatteja, koska kuopus vieroksuu niitä. Tämän yksinkertaisemmaksi ei ruoka tule, ja resepti toimii aina vaan. Valitsen raviolilasagnen usein, kun en mitään muuta keksi ja jaksa.” - Toimituspäällikkö Miia Kauhanen

Yhden kattilan kikherneherkku

”Kikhernelimonello on ihanan täyteläinen ja sitruunainen. Jokainen, jolle olen suositellut, on tykännyt! Tiskiä ei tule muuta kuin yksi kattila. PS. Kaikki ainekset kannattaa ottaa esille ja mitata valmiiksi, tämän tekeminen vaatii nopeutta.” - Kotivinkin päätoimittaja Tytti Kontula

Puutarhurin paras

”Loppukesällä, kun kotimainen sato on runsaimmillaan, lähes kaikki ruoat saavat keittiössäni puutarhurin-etuliitteen. Se tarkoittaa, että ruokaan on tungettu mahdollisimman paljon kasviksia. Meillä syödään esimerkiksi puutarhurin kanaa, puutarhurin piirakkaa ja puutarhurin sämpylöitä. Yksinkertainen spagetti oman sadon kasviksilla höystettynä, eli puutarhurin pasta, on kestosuosikkini. Sillä aikaa, kun pasta kiehuu, pilkon päälle kirsikkatomaatteja ja kesäsipulia, jotka saavat vielä kevyen kastikekylvyn spagetin valmistuessa. Mozzarellajuusto kruunaa annoksen.” - Maku-lehden päätoimittaja Jenny Brandt

Puutarhurin pastan reseptin löydät täältä.

Muokattu 15.8.2025 klo 9.25: Lisätty vielä vinkkejä tonnikalapastavuoan ainesosista.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt