Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Keväinen uunirisotto

30 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 20 min

Risotto syntyy helposti myös uunissa alle puolessa tunnissa. Mehevä risotto viimeistellään parmesaanilla, ja päälle kasataan parsaa ja katkarapuja. Nosta keväinen pata pöytään!

31.3.2015
Reseptin ainekset
4 annosta
2 rkl
oliiviöljyä
3 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
salottisipulia
4 dl
risottoriisiä
5 dl
kanalientä (esim. Puljonki)
4 dl
vettä
50 g
parmesaania
1 rkl
sitruunavoita
12 kpl
jättikatkaravunpyrstöjä (keitettyjä)
150 g
parsa
kevätsipulia silputtuna

Keväinen uunirisotto – ohje:

  1. Kuumenna isossa uuninkestävässä padassa oliiviöljy miedolla keskilämmöllä. Kuullota hienonnettu valkosipulia ja salottisipulia 5 minuuttia kunnes ne pehmenevät. Älä anna ruskistua.
  2. Lisää pataan riisit ja kääntele edes takaisin muutaman minuutin ajan kunnes riisit ovat läpikuultavia. Kaada joukkoon kuumennettu kanaliemi ja vesi.
  3. Laita kansi padan päälle ja nosta se uuniin. Paista risottoa 200 asteessa 20 minuuttia kunnes riisi on kypsää ja suurin osa liemestä on imeytynyt.
  4. Kypsennä sillä aikaa parsat. Napsaise pois parsojen puiset tyvet, ja kiehauta ne reilusti kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä pari minuuttia. Valuta vesi pois ja huuhtele kylmällä vedellä.
  5. Sekoita risottoon sitruunavoita ja raastettua parmesaania. Kasaa risoton päälle sulatetut ja valutetut katkaravut ja parsat. Laita pata takaisin uuniin ja paahda parin minuutin ajan.
  6. Vala kuorimaveitsellä muutama lastu parmesaania risoton päälle. Ripottele pinnalle silputtua kevätsipulia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt