Keväinen uunirisotto

30 min
5
4

Keväinen uunirisotto

Risotto syntyy helposti myös uunissa alle puolessa tunnissa. Mehevä risotto viimeistellään parmesaanilla, ja päälle kasataan parsaa ja katkarapuja. Nosta keväinen pata pöytään!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 rkloliiviöljyä
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 kplsalottisipulia
  • 4 dlrisottoriisiä
  • 5 dlkanalientä (esim. Puljonki)
  • 4 dlvettä
  • 50 gparmesaania
  • 1 rklsitruunavoita
  • 12 kpljättikatkaravunpyrstöjä (keitettyjä)
  • 150 gparsa
  • kevätsipulia silputtuna

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN20 min

Kuumenna isossa uuninkestävässä padassa oliiviöljy miedolla keskilämmöllä. Kuullota hienonnettu valkosipulia ja salottisipulia 5 minuuttia kunnes ne pehmenevät. Älä anna ruskistua.

Lisää pataan riisit ja kääntele edes takaisin muutaman minuutin ajan kunnes riisit ovat läpikuultavia. Kaada joukkoon kuumennettu kanaliemi ja vesi.

Laita kansi padan päälle ja nosta se uuniin. Paista risottoa 200 asteessa 20 minuuttia kunnes riisi on kypsää ja suurin osa liemestä on imeytynyt.

Kypsennä sillä aikaa parsat. Napsaise pois parsojen puiset tyvet, ja kiehauta ne reilusti kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä pari minuuttia. Valuta vesi pois ja huuhtele kylmällä vedellä.

Sekoita risottoon sitruunavoita ja raastettua parmesaania. Kasaa risoton päälle sulatetut ja valutetut katkaravut ja parsat. Laita pata takaisin uuniin ja paahda parin minuutin ajan.

Vala kuorimaveitsellä muutama lastu parmesaania risoton päälle. Ripottele pinnalle silputtua kevätsipulia.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä