


Keväinen uunirisotto
30 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 20 min
Risotto syntyy helposti myös uunissa alle puolessa tunnissa. Mehevä risotto viimeistellään parmesaanilla, ja päälle kasataan parsaa ja katkarapuja. Nosta keväinen pata pöytään!
Reseptin ainekset
4 annosta
2 rkl
oliiviöljyä
3 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
salottisipulia
4 dl
risottoriisiä
5 dl
kanalientä (esim. Puljonki)
4 dl
vettä
50 g
parmesaania
1 rkl
sitruunavoita
12 kpl
jättikatkaravunpyrstöjä (keitettyjä)
150 g
parsa
kevätsipulia silputtuna
Keväinen uunirisotto – ohje:
- Kuumenna isossa uuninkestävässä padassa oliiviöljy miedolla keskilämmöllä. Kuullota hienonnettu valkosipulia ja salottisipulia 5 minuuttia kunnes ne pehmenevät. Älä anna ruskistua.
- Lisää pataan riisit ja kääntele edes takaisin muutaman minuutin ajan kunnes riisit ovat läpikuultavia. Kaada joukkoon kuumennettu kanaliemi ja vesi.
- Laita kansi padan päälle ja nosta se uuniin. Paista risottoa 200 asteessa 20 minuuttia kunnes riisi on kypsää ja suurin osa liemestä on imeytynyt.
- Kypsennä sillä aikaa parsat. Napsaise pois parsojen puiset tyvet, ja kiehauta ne reilusti kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä pari minuuttia. Valuta vesi pois ja huuhtele kylmällä vedellä.
- Sekoita risottoon sitruunavoita ja raastettua parmesaania. Kasaa risoton päälle sulatetut ja valutetut katkaravut ja parsat. Laita pata takaisin uuniin ja paahda parin minuutin ajan.
- Vala kuorimaveitsellä muutama lastu parmesaania risoton päälle. Ripottele pinnalle silputtua kevätsipulia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat