


Piia Pasasen sitruunakana on kotiversio työpaikan libanonilaisesta uunikanasta – ”Huumaavan tuoksuinen”
2 h 0 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 40 min
Toimittaja ja uutisankkuri Piia Pasanen ihastui Ylen ruokalassa tarjottuun libanonilaiseen uunikanaan niin, että kehitti siitä kotiversion. ”Oman versioni olen nimennyt sitruunakanaksi. Huumaavan tuoksuinen ruoka valmistuu helposti yksinkertaisista aineista ja kestää hyvin lämmitystä seuraavana päivänä.”
Reseptin ainekset
4 annosta
600–800 g
kanan rintafileitä tai paistileikkeitä
1 kg
perunoita
Marinadi
½–1 dl
oliiviöljyä
noin 1 dl
sitruunanmehua
4–6
valkosipulinkynttä raastettuna tai puristettuna
1 tl
suolaa
Lisäksi
noin ½ rku
timjamia (tai 1–2 rkl kuivattua timjamia)
suolaa perunoiden päälle (maun mukaan )
Piia Pasasen sitruunakana – ohje:
- Sekoita marinadin ainekset. Jos aikaa on, marinoi kanapalat jo edellisenä iltana tai edes tunti ennen kuin laitat ne uuniin.
- Jos perunat ovat ohutkuorisia, harjaa ne puhtaaksi, kuivaa talouspaperilla ja leikkaa paloiksi. Paksukuoriset perunat on parempi kuoria.
- Levitä perunat uunipellille leivinpaperin päälle tai isoon laakeaan uunivuokaan. Ripottele perunoille hieman suolaa.
- Lisää joukkoon kanapalat marinadeineen sekä timjami. Sekoita nostelemalla.
- Paista kiertoilmauunissa 200 asteessa tai 230 asteessa tasalämmöllä 15 minuuttia. Sekoita ja paista vielä 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.
Huom! Sitruunanmehun määrä ei ole nokonuukaa. ”Puristelen ruokaan sitruunan tai pari. Aina tulee hyvää, vaikkei mittailisi sen kummemmin”, Piia sanoo.
Piia Pasanen
Ruokaa rakastava 50-vuotias toimittaja ja Ylen uutisankkuri asuu Helsingissä puolisonsa sekä 19- ja 16-vuotiaiden lastensa kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat