Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Vihreä lohikeitto saa herkullisen värinsä ja makunsa basilika-tilliöljystä ja kasviksista – katso helppo resepti!

30 min

Raikkaan vihreään lohikeittoon on kelpuutettu kalan kaveriksi vain vihreitä ja vaaleita kasviksia. Herkullisen liemen kruunaavat yrttiöljy, sitruunanmehu ja kerma.

13.4.2023
Reseptin ainekset
4 annosta
4–5 (500 g)
perunaa (kiinteä lajike)
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
pieni fenkoli
2
kevätsipulinvartta
1 (400 g)
kesäkurpitsa
1 rkl
oliiviöljyä
7 dl
kalalientä (itse keitettyä tai fondista)
¾ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
400 g
kirjolohifileetä
1 ps (200 g)
pakasteherneitä
1 dl
ruoka- tai kuohukermaa
½
sitruunan mehu
Basilika-tilliöljy
1 rku
basilikaa
2
isoa tillinvartta
3 rkl
oliiviöljyä

Vihreä lohikeitto – ohje:

  1. Tee ensin basilika-tilliöljy. Revi basilikan- ja tillinlehdet tehosekoittimen kulhoon. Lisää öljy ja soseuta tasaiseksi.
  2. Kuori ja leikkaa perunat paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele fenkoli ja kevätsipulit, leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele kesäkurpitsa, halkaise pituussuunnassa ja leikkaa sentin viipaleiksi.
  3. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä pari minuuttia kattilassa, kunnes ne muuttuvat läpikuultaviksi. Kaada kalaliemi (tai vesi ja fondi) kattilaan ja lisää suola ja pippuri. Kun liemi kiehuu, lisää perunat ja keitä 10 minuuttia. Leikkaa kala nahattomiksi kuutioiksi.
  4. Lisää fenkolit ja kesäkurpitsat keittoon, keitä 5 minuuttia. Lisää kalapalat, kevätsipulit ja herneet sekä yrttiöljy, kerma ja sitruunanmehu. Keitä vielä pari minuuttia, kunnes kala on kypsää.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt