


Sitruunainen arkiruokaihanuus! Yhden kattilan kikhernelimonellosta tulee vakivieras lounaslistallesi
25 min
Jos sana "limonello" reseptin nimessä saa veden herahtamaan kielelle, testaa seuraavaksi tätä! Yhdessä kattilassa syntyvässä kikhernepastassa on samoja makuja kuin Ysibaarin pollo limonellossa ja Nata Salmelan vegeversiossa eli kikhernelimonellossa.
Reseptin ainekset
4 annosta
2
valkosipulikynttä
1
pieni sipuli
1/8 tl
cayennenpippuria
3 tl
kurkumaa
2 rkl
oliiviöljyä
2 prk
kikherneitä
300 g
spagettia
25 g
voita
7 dl
vettä
2 rkl
kasvisfondia
2 tl
inkivääriä raasteena (esim. Spice Up )
1 rkl
hunajaa
1 tl
suolaa
2 dl
kuohukermaa
2 rkl
sitruunanmehua
2 dl
turkkilaista jogurttia
½ rku
lehtipersiljaa
1½ dl
parmesaania raasteena
Kikhernelimonello – ohje:
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli. Paista sipuleita, cayennenpippuria ja kurkumaa öljyssä kattilassa pari minuuttia.
- Valuta kikherneet ja lisää kattilaan. Lisää samalla myös spagetti, voi, vesi, fondi, inkivääri, hunaja, suola ja kerma. Laita kansi päälle ja anna kypsyä keskilämmöllä noin 15 minuuttia. Sekoita alkuvaiheessa pastaa muutaman kerran, jotta spagetit pysyvät irtonaisina.
- Kun pasta on napakan kypsää, sekoita joukkoon sitruunanmehu ja jogurtti. Kuumenna pasta vielä kertaalleen.
- Hienonna lehtipersilja pastan joukkoon ja raasta parmesaania annoksille.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat