


Sadonkorjaajan suosikki
Ryytimaan kautta! Puutarhurin pasta pursuaa sadonkorjuuajan raikkaita makuja ja kermaista mozzarellaa
30 min
Puutarhurin lempipastassa kasvikset nautitaan tuoreena. Raikas sitruunainen marinadi maustaa kesäkurpitsat ja hoitaa samalla kastikkeen roolin.
Reseptin ainekset
4
500 g
erilaisia kypsiä tomaatteja
2
kesäsipulia ( tai 2 sipulia ja kevätsipulia)
400 g
linguine- tai tagliatellepastaa
2 palloa (á 125 g)
mozzarellaa
Marinoidut kesäkurpitsat
1
pieni kesäkurpitsa
1
luomusitruuna
1 rkl
hienonnettua (sitruuna)timjamia
½ dl
oliiviöljyä
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Lisäksi
timjamia
Puutarhurin pasta – ohje:
- Valmista ensin marinoidut kesäkurpitsat. Leikkaa kesäkurpitsa juustohöylällä pitkittäin ohuiksi suikaleiksi. Pese ja kuivaa sitruuna hyvin. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu kulhoon. Lisää (sitruuna)timjami, oliiviöljy, suola ja mustapippuri. Sekoita kesäkurpitsat marinadiin. Anna marinoitua hetken.
- Viipaloi tai kuutioi isommat tomaatit, halkaise pienemmät. Hienonna kesäsipulit varsineen.
- Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsäksi. Valuta pasta.
- Jaa pasta lautasille, lisää päälle tomaatteja ja sipuleita. Revi jokaisen annoksen päälle puoli palloa (á 125 g) mozzarellaa. Lisää marinoitua kesäkurpitsaa ja valuta loppu marinadi päälle. Viimeistele timjamilla.
Vinkki!
Korvaa mozzarella halutessasi koti-, burrata- tai fetajuustolla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat