"Leivon kakkua nykyään oppilaitteni kanssa" – Tiina Jarvan supersuosittu Tiinan mehevä porkkanakakku on sivustomme ikisuosikki

"Leivon kakkua nykyään oppilaitteni kanssa" – Tiina Jarvan supersuosittu Tiinan mehevä porkkanakakku on sivustomme ikisuosikki
Meillä kotona -sivuston Tiinan mehevä porkkanakakku on yksi kotikokkien suosikki vuodesta toiseen. Soitimme Tiinalle ja kysyimme, mikä porkkanakakun salaisuus oikein on.
Julkaistu 1.8.2019

"Rakastan tätä reseptiä, ja teen tällä aina porkkanakakkuni ja porkkanamuffinssini. Kuorrute on paras osa, ja teenkin sitä tupla-annoksen!"

Näin kirjoittaa Meillä kotona -sivuston lukija. Resepti, jota hän kiittelee, on Tiinan mehevä porkkanakakku, yksi Meillä kotona -sivuston kaikkien aikojen suosituin herkku.

Mutta kuka on Tiina, jonka mukaan suosikkikakku on nimetty? Pienen salapoliisityön jälkeen käy ilmi, että Tiina Korhonen, nykyään Tiina Jarva, on Kempeleessä asuva kotitalousopettaja.

Hei Tiina! Tiesitkö, että reseptisi on yksi sivustomme kaikkien aikojen suosituimmista ohjeista?

Hauska kuulla! Teen porkkanakakkua edelleenkin kotitaloustunneilla oppilaiden kanssa. Oppilaat suhtautuvat joskus ennakkoluuloisesti ja sanovat "yäk, porkkanaa kakkuun", mutta lopputulos saa aina kehuja.

Kuorrutuksen päälle voi ripotella halutessaan esimerkiksi pähkinä- tai manteliruohetta.

Osallistuit vuonna 2007 Maku-lehden Kotikokkaaja-kisaan ja voitit kisan. Sitä kautta tämä porkkanakakkuohjekin taisi tulla Makuun?

Kyllä vain. Osallistuin kisaan pihlajanmarjakakulla, ja jutun yhteyteen minulta pyydettiin pari muutakin reseptiä. Tämän porkkanakakun olin kehitellyt parin eri reseptin pohjalta. En olisi kyllä arvannut, että se jää elämään omaa elämäänsä.

Mikä on Tiinan mehevän porkkanakakun salaisuus?

Se on hyvä ohje. Taikina on mukavan pehmeä; etenkin, jos tekee kakun yleiskoneella. Silloin muna-sokerivaahdosta tulee erityisen kuohkea. Ohjeessa on myös melko paljon sokeria.

Tiinan muita herkullisia ohjeita ovat muun muassa loppukesän omenainen kakku, houkutteleva suklainen juustokakku ja Maku-lehden reseptikilpailunkin voittanut pihlajanmarjakakku. Näitä on pakko maistaa!

Joskus kinastellaan siitä, tuleeko porkkanakakun päälle sulate- vai tuorejuustoa. Kumpaan joukkoon sinä kuulut?

Pidän itse sulatejuuston koostumuksesta porkkanakakussa. Mutta sekin kannattaa ehdottomasti vaahdottaa sähkövatkaimella, jotta siitä tulee tasaista.

Miten olet itse innostunut leipomisesta?

Äitini on aina leiponut paljon, ja se on tarttunut minullekin. Meidän kotona minä leivon ja mieheni tekee 90-prosenttisesti ruoan. On hauskaa, että leipomisinto tuntuu tarttuvan lapsiinkin. Kolmannelle luokalle menevä tyttäreni on innokas leipuri. Eilen teimme esimerkiksi yhdessä maisemakahvilan raparperipiirakkaa.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Uusia ideoita kokkailuun! Tilaa inspiroivat ruokakirjat Meillä kotona -kaupoista
SISÄLTÖ JATKUU
Kommentoi »