Pihlajanmarjahyytelökakku

5 h 45 min
4.8
0

Pihlajanmarjahyytelökakku

MU
0
4.8
Teksti Tiina Korhonen
Kuvat Tuomas Kolehmainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

Kakkupohja

  • 3 dlruishiutaleita
  • 70 gvoita
  • 1 dlfariinisokeria

Täyte

  • 4 kplliivatelehteä
  • 4 dlvispikermaa (vähälaktoosinen)
  • 200 gtuorejuustoa (vanilja)
  • 100 gmarjasosetta (pihlajanmarja)
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 2 rklmarjatäysmehua (pihlajanmarja)

Pihlajanmarjakiille

  • 2 kplliivatelehteä
  • 1 1/2 dlmarjatäysmehua (pihlajanmarja)

Tee näin

5 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN5 h

Valmista pohja. Paahda hiutaleita kuivalla pannulla koko ajan sekoittaen, kunnes hiutaleet saavat hiukan väriä. Nosta pannu liedeltä ja sekoita joukkoon pehmeä voi ja fariinisokeri.

Vuoraa irtopohjavuoan (Ø 24-26 cm) pohja leivinpaperilla ja painele hiutaleseos tiiviiksi pohjaksi. Pidä vuoka jääkaapissa täytteen valmistuksen ajan.

Valmista täyte. Pane liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota kerma pehmeäksi ja lisää joukkoon tuorejuusto, marjasose ja sokeri. Purista liivatteista vesi ja liuota ne kuumaan mehuun. Kaada jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana kermatäytteen joukkoon samalla sekoittaen. Levitä täyte vuokaan, peitä kelmulla ja anna juustokakun hyytyä mielellään seuraavaan päivään.

Pihlajanmarjakiilteen valmistus. Liota liivatteet pehmeäksi. Kuumenna mehu ja liuota joukkoon liivatteet. Kaada haalea liivateseos hyytyneen kakun pinnalle ja hyydytä vielä jääkaapissa noin tunti.

•Jos pihlajanmarjasato on säilömättä, marjasoseen voi korvata ruusunmarjasoseella ja hätätapauksessa kiilteen voi tehdä porkkanatäysmehusta.

•Pihlajanmarja-aikaan pihlajanmarjakakku kannattaa koristeella tuoreilla marjatertuilla.

MITÄ PIDIT?
4.8
Katso myös nämä