Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Pihlajanmarjahyytelökakku

5 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 5 h 0 min
1.9.2007
Reseptin ainekset
12 annosta
Kakkupohja
3 dl
ruishiutaleita
70 g
voita
1 dl
fariinisokeria
Täyte
4
liivatelehteä
4 dl
vispikermaa (vähälaktoosinen)
200 g
tuorejuustoa (vanilja)
100 g
marjasosetta (pihlajanmarja)
1 ½ dl
sokeria
2 rkl
marjatäysmehua (pihlajanmarja)
Pihlajanmarjakiille
2
liivatelehteä
1 ½ dl
marjatäysmehua (pihlajanmarja)

Pihlajanmarjahyytelökakku – ohje:

  1. Valmista pohja. Paahda hiutaleita kuivalla pannulla koko ajan sekoittaen, kunnes hiutaleet saavat hiukan väriä. Nosta pannu liedeltä ja sekoita joukkoon pehmeä voi ja fariinisokeri.
  2. Vuoraa irtopohjavuoan (Ø 24–26 cm) pohja leivinpaperilla ja painele hiutaleseos tiiviiksi pohjaksi. Pidä vuoka jääkaapissa täytteen valmistuksen ajan.
  3. Valmista täyte. Pane liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota kerma pehmeäksi ja lisää joukkoon tuorejuusto, marjasose ja sokeri. Purista liivatteista vesi ja liuota ne kuumaan mehuun. Kaada jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana kermatäytteen joukkoon samalla sekoittaen. Levitä täyte vuokaan, peitä kelmulla ja anna juustokakun hyytyä mielellään seuraavaan päivään.
  4. Pihlajanmarjakiilteen valmistus. Liota liivatteet pehmeäksi. Kuumenna mehu ja liuota joukkoon liivatteet. Kaada haalea liivateseos hyytyneen kakun pinnalle ja hyydytä vielä jääkaapissa noin tunti.

Vinkit!

  • Jos pihlajanmarjasato on säilömättä, marjasoseen voi korvata ruusunmarjasoseella ja hätätapauksessa kiilteen voi tehdä porkkanatäysmehusta.
  • Pihlajanmarja-aikaan pihlajanmarjakakku kannattaa koristeella tuoreilla marjatertuilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt