Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Tiinan suklainen juustokakku

4 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 4 h 0 min
20.1.2008
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja
175 g
kaurakeksejä
75 g
voita
Täyte
4 kpl
liivatelehteä
200 g
tummaa suklaata
200 g
tuorejuustoa (maustamaton)
1 1/4 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
2 kpl
keltuaista
2 kpl
valkuaista
2 dl
kuohukermaa
2 rkl
vettä (kiehuvaa)
Koristeluun
25 g
jogurttirusinoita
25 g
suklaarusinoita

Pane leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja kiristä panta niin, että paperi jää väliin.

Hienonna juustokakun pohjan keksit monitoimikoneessa ja lisää sulatettu rasva. Painele keksiseos vuoan pohjalle tiiviisti.

Upota liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa.

Sekoita tuorejuusto, puolet sokerista, vaniljasokeri ja keltuaiset keskenään kulhossa.

Vaahdota valkuaiset ja puolet sokerista kovaksi vaahdoksi. Vatkaa myös kerma vaahdoksi. Yhdistä tuorejuustoseos, suklaa, valkuais- ja kermavaahto keskenään.

Purista liivatelehdistä kylmä vesi pois ja liuota ne kuumaan vesitilkkaan. Kaada hieman jäähtynyt seos ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi tai mieluiten seuraavaan päivään.

Irrota suklainen juustokakku veistä apuna käyttäen vuoan reunoilta. Avaa irtopohjavuoka ja siirrä suklainen juustokakku tarjoilulautaselle.

Koristele suklainen juustokakku jogurtti- ja suklaarusinoilla.

•Halutessasi voit maustaa kakun täytteen ruokalusikallisella likööriä tai konjakkia.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt