


Tiinan omenainen kakku – loppukesän mehevä omppuherkku
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min
Loppukesästä omenapuiden oksat notkuvat ompuista! Leivo siis niin mehevä, omenainen herkkukakku tällä helpolla reseptillämme.
Reseptin ainekset
8 annosta
3 kpl
munaa
3 dl
sokeria
3½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 1/2 dl
juoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
Pinnalle
4 kpl
omenaa
1 rkl
kanelia
1 rkl
sokeria
Tiinan omenainen kakku valmistuu näin:
- Voitele ja korppujauhota irtopohjainen (Ø 26 cm) kakkuvuoka.
- Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe.
- Lisää muna-sokerivaahtoon varovasti jauhoseos ja rasva. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan.
- Kuori ja lohko omenat. Sekoita joukkoon kaneli ja sokeri.
- Kaada omenat taikinan päälle vuokaan, osan lohkoista voit painella halutessasi taikinaan.
- Paista 175 asteessa noin tunti.
Vinkki!
Saat pohjaan pirteän maun, kun maustat taikinan teelusikallisella inkivääriä tai sitruunankuoriraastetta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat