Maku

Tiinan omenakakku

1 h 20 min
4.2
7

Tiinan omenakakku

Teksti Tiina Korhonen
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 3 kplmunaa
  • 3 dlsokeria
  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 1/2 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)

Pinnalle

  • 4 kplomenaa
  • 1 rklkanelia
  • 1 rklsokeria

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

Voitele ja korppujauhota irtopohjainen (Ø 26 cm) kakkuvuoka.

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe.

Lisää muna-sokerivaahtoon varovasti jauhoseos ja rasva. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan.

Kuori ja lohko omenat. Sekoita joukkoon kaneli ja sokeri.

Kaada omenat taikinan päälle vuokaan, osan lohkoista voit painella halutessasi taikinaan.

Paista omenakakkua 175 asteessa noin tunti.

•Saat pirteän maun perinteiseen omenakakkuun, kun maustat taikinan teelusikallisella inkivääriä tai sitruunankuoriraastetta. Tarjoa omenakakun kanssa jäätelöä tai vaahdotettua vaniljakastiketta.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä