Maku

Tiinan omenainen kakku – loppukesän mehevä omppuherkku

1 h 20 min
KA
4.09
7

Loppukesästä omenapuiden oksat notkuvat ompuista! Leivo siis niin mehevä, omenainen herkkukakku tällä helpolla reseptillämme.
Tulosta
Teksti Tiina Korhonen
Kuvat Juhani Salonen

Ainekset (8 annosta)

  • 3 kplmunaa
  • 3 dlsokeria
  • 3½ dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 1/2 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)

Pinnalle

  • 4 kplomenaa
  • 1 rklkanelia
  • 1 rklsokeria

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

Tiinan omenainen kakku valmistuu näin:

  1. Voitele ja korppujauhota irtopohjainen (Ø 26 cm) kakkuvuoka.
  2. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe.
  3. Lisää muna-sokerivaahtoon varovasti jauhoseos ja rasva. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan.
  4. Kuori ja lohko omenat. Sekoita joukkoon kaneli ja sokeri.
  5. Kaada omenat taikinan päälle vuokaan, osan lohkoista voit painella halutessasi taikinaan.
  6. Paista 175 asteessa noin tunti.

Vinkki!

Saat pohjaan pirteän maun, kun maustat taikinan teelusikallisella inkivääriä tai sitruunankuoriraastetta.

MITÄ PIDIT?
4.09