4,1(40)
Tiinan omenainen kakku – loppukesän mehevä omppuherkku
Kasvis
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h
Loppukesästä omenapuiden oksat notkuvat ompuista! Leivo siis niin mehevä, omenainen herkkukakku tällä helpolla reseptillämme.
2.12.2007
 |
Maku
Reseptin ainekset
8 annosta
3 kplmunaa
3 dlsokeria
3½ dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
1 1/2 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
Pinnalle
4 kplomenaa
1 rklkanelia
1 rklsokeria

Tiinan omenainen kakku valmistuu näin:

  1. Voitele ja korppujauhota irtopohjainen (Ø 26 cm) kakkuvuoka.
  2. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe.
  3. Lisää muna-sokerivaahtoon varovasti jauhoseos ja rasva. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan.
  4. Kuori ja lohko omenat. Sekoita joukkoon kaneli ja sokeri.
  5. Kaada omenat taikinan päälle vuokaan, osan lohkoista voit painella halutessasi taikinaan.
  6. Paista 175 asteessa noin tunti.

Vinkki!

Saat pohjaan pirteän maun, kun maustat taikinan teelusikallisella inkivääriä tai sitruunankuoriraastetta.

7 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.