Itse tehdyt joululahjat – 9 + 6 ihanaa ohjetta, joilla ilahdutat vaikkapa ystävää, kummilasta tai siskoa
Tee itse
Itse tehdyt joululahjat – 9 + 6 ihanaa ohjetta, joilla ilahdutat vaikkapa ystävää, kummilasta tai siskoa
Itse tehdyt joululahjat valmistuvat neulomalla, virkkaamalla tai askartelemalla. Nyt on juuri oikea aika käynnistää jouluinen lahjaverstas. Valitsimme ihania koviin ja pehmeisiin paketteihin.
16.11.2020
 |
Meillä kotona

1. Leikki-ikäiselle: Virkkaa helpot leikkiherkut tai söpö kisu kaveriksi

Tartu lankaan ja virkkuukoukkuun ja toteuta pukinpakettiin leikki-ikäisen toive. Muffini, donitsi, voileipä ja paistettu muna onnistuvat helposti, kun seuraat ohjeita. Lasten leikkiherkkujen ohjeen saat täältä.

2. Ystävälle: Taittele ikkunaan nätti tähti tai askartele hyrrät kuusen oksille

Ystävä ilahtuu, kun saa sinulta jotakin omin käsin tehtyä. Taittele kaunis joulutähti ikkunaan paperista tai vaikka tapetinjämistä. Voit tehdä samalla ohjeella erikokoisia joulutähtiä. Kurkkaa joulutähden taitteluohje ja ohjevideo täältä.

Tai sitten askartele hyrrämäiset joulukuusenkoristeet, jotka keinahtelevat iloisesti kuusen oksilla. Leikkaa pilleistä erimittaisia pätkiä ja yhdistele paperitaitoksiin ja koristehelmiin. Hyrräkoristeiden ohjeen saat täältä.

3. Äidille: Virkkaa afrikankukista värikkäät pannunaluset

Afrikankukalla kuvioitu pannunalunen koostuu kahdesta päällekkäin asetetusta afrikankukasta, jotka virkataan toisiinsa kiinni piilosilmukoin ulommaisen kerroksen värisellä langalla. Pannunalusten ohjeen saat täältä. Jos aikaa riittää, virkkaa afrikantähdistä hauska kassi. Afrikantähtikassin ohjeen löydät täältä.

4. Isälle: Neulo täydellinen peruspipo

Harmaa pipo on klassikko! Se on hyvin istuva ja helppo toteuttaa. Mikä parasta, lahjan neuloo valmiiksi parissa illassa. Kurkkaa peruspipon ohje täältä. Villasukkiakaan ei ole koskaan liikaa. Miesten villasukkien ohjeen saat täältä. Jos aikaa on enemmän, neulo miesten Laurit-kirjoneulesukat sukkaguru Jonna Nordströmin ohjeella. Laurit-sukkien ohjeen saat täältä.

Jonna Nordström neuloi Laurit-sukat edesmenneen tuffansa eli isänisänsä muistoksi. Laurit-sukkien ohje löytyy täältä.

5. Siskolle: söpölle korille on aina käyttöä

Koreille on käyttöä keittiössä, kylppärissä tai missä tahansa! Virkatusta korista saa napakamman, kun ontelokuteeseen yhdistää paperinarun. Katso virkkausohje kätevään ja kauniiseen säilytyskoriin täältä.

6. Teinille: Anna siivet, joilla lentää

Ompele kengännauhoihin söpöt, pujotettavat heijastinsiivet. Hauskat ja helpot heijasteet valmistuvat tunnissa. Kurkkaa heijastinsiipien ohje täältä.

7. Opettajalle: Veikeät kierrekynttilät tulevat käyttöön

Trendikkäiden kierrekynttilöiden valmistus on niin helppoa, että teet niitä puolessa tunnissa ison joukon. Mikä hauskinta: lapsi voi osallistua lahjan tekemiseen, sillä kiertäminen ei ole vaikeaa. Kurkista helppo ohje ja video tästä jutusta.

8. Alakouluikäiselle: Pupusukat pomppivat jalkaan

Ihanat pupusukat neulotaan vaaleanpunaisesta ja valkoisesta langasta. Korvat voit halutessasi koristella paljeteilla – ja hännäksi tupsu, tietenkin. Pupusukkien ohjeen saat täältä.

9. Rakkaalle lemmikille: Neulo koiralle heijastava villapaita tai virkkaa kissalle soma peti

Koiran villapaita pitää lemmikin lämpimänä tuulissa ja tyrskyissä. Ulkoilutus on turvalllisempaa, kun villapaita neulotaan sukka- ja heijastinlangoista. Koiran villapaidan ohjeen löydät täältä.

Miau, kuka se sieltä kurkistaa? Kissanpeti on helppo tehdä. Virkkaa ja huovuta lemmikille jouluyllätykseksi lämmin ja suojaisa soppi. Kissanpedin ohjeen saat täältä.

Juttu on julkaistu alun perin 2.12.2016. Sitä on päivitetty uusilla ideoilla 16.11.2020.

1 kommentti