Se paras ohje
Paras joulusinappi – helppo ja maukas sinappi on mainio herkku omaan joulupöytään tai lahjaksi
2 h 20 min
{
Aktiivinen  20 min
Passiivinen 2 h 0 min
Joulusinappi maustetaan trendikkäästi ruskistetulla voilla. Sinappi sopii erityisen hyvin kinkun hunnuksi, mutta sillä voi maustaa myös uunijuurekset sekä kylmät ja lämpimät kastikkeet.
Reseptin ainekset
4 dl
Joulusinappi
100 g
voita 
2 rkl
sinapinsiemeniä 
2 dl
sinappijauhetta 
2 dl
sokeria 
1 rkl
perunajauhoja 
¾ tl
suolaa 
2 dl
kuohukermaa 
1–2 rkl
omenaviinietikkaa 
Joulusinappi – ohje:
- Paloittele voi pannulle. Sulata se keskilämmöllä ja anna voin kuplia loppuun. Kun voin väri muuttuu kinuskiseksi, nosta pannu liedeltä. Kaada ruskistettu voi toiseen astiaan, ettei se jatka ruskistumista.
 - Mittaa sinappijauhe, sokeri, perunajauhot, suola ja kerma kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehahtaa.
 - Nosta kattila liedeltä. Sekoita joukkoon ruskistettu voi ja viinietikka.
 - Lusikoi joulusinappi puhtaisiin lasipurkkeihin. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia, jolloin rakenteesta tulee sopivan jämäkkä.
 
Vinkki!
Joulusinappi on hyvä lahja ruoan ystävälle. Se säilyy jääkaapissa 2–3 viikkoa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
