
”Vain kuusi ainesta, mutta niin hyvää” – 6 perjantairuokaa, joita Kotona-toimitus rakastaa
Mitä teillä syödään perjantaisin? Kotona-toimitus kokkaa ranskalaisia, peltipiirakkaa ja perjantaihin sopivaa pastaa.
Kalapuikkoja perjantaityyliin

”Kalapuikkotacoja varten ei parhaassa tapauksessa tarvitse käydä edes kaupan kautta, vaan tarvikkeet voi kaivaa esiin omasta pakastelokerosta ja kuivakaapista. Kaalisalaattiakin voi tehdä jo arkena ison satsin lisukkeeksi ja syödä loput tacojen välissä, sillä se vain paranee jääkaapissa!” – Kotona.comin tuottaja Emmi Ratilainen
Perunat nachopellin tapaan

”Terveellisempi ja kotimaisempi versio nachopellistä. Yksinkertaista – vain kuusi ainesta – mutta niin hyvää. Cheddarkastike kruunaa kaiken. Tässä on helppo ottaa huomioon eri ruokavaliot: lihansyöjille paistan pellille mukaan broilerisuikaleita, ja yhdelle nirsoilijalle jätän pellin laidan ilman papuja.” – Toimituspäällikkö Miia Kauhanen
Texmex-perunapellin reseptin löydät täältä.
Isosti suolaista piirakkaa

”Etenkin puolisoni rakastaa suolaisia piirakoita. Kun käyttää valmistaikinaa, sellainen syntyy nopeasti. Suolainen piirakka on hyvä leffaherkku perjantaille, koska se on niin helppo syödä sohvallakin. Parasta on se, että loput piirakasta voi ottaa viikonlopun metsäretkille evääksi tai syödä lounaana salaatin kera. Yksi suosikeistani on tonnikalapiirakka.” – Ruokasisältöjen vastaava tuottaja Riikka Väliahde
Helpot ja silti ylelliset

”Sinisimpukat ovat täydellistä perjantairuokaa: kokkauksessa voi oikaista pakasteiden kautta, mutta lopputulos on silti arkiruokaa juhlavampi. Meillä on vaihtelevasti valkoviiniin tai siideriin tehtyjä sinisimpukoita.” – Luova tuottaja Neea Wallin
Perjantaipasta

”Lohiceviche-pasta on täydellinen perjantairuoka, koska se valmistuu nopeasti, mutta aineksissa ja valmistustavassa on viikonlopun tunnelma.” – Vastaava päätoimittaja Maija Koski
Ekstraihanat kalapihvit

”Näitä thaikalapihvejä on tullut tehtyä monta kertaa! Mureketaikinassa on hiukan pilkottavaa, mutta pannulle päästyään pihvit valmistuvat nopsaan. Ihanan mausteiset kakkuset maistuvat tosi hyviltä esim. raikkaan avokado-fenkolisalaatin kanssa.” – Johtava AD Leena Majaniemi
Ranskiksia kaikilla mausteilla

”Loaded fries kuuluu meillä perjantaihin. Koska meillä harrastusrumba ylettää ihan perjantai-iltaan asti, perjantairuoan pitää olla nopeasti valmistuvaa ja tukevaa, mutta samalla erikoisherkku. Kuorrutamme ranet vähän eri tyyleillä fiiliksen mukaan, mutta yksi suosikkimme ovat nämä korealaiset ranskalaiset.” – Digitaalisten sisältöjen kehittäjä Anni Alatalo