


Korealaiset ranskalaiset ”loaded fries” – festareilta tuttu naposteluruoka koukuttaa
30 min
Herkuilla lastattu rento naposteluruoka saa kimchistä ja jalapenoista kutkuttavan korealaisen potkun. Broilerilla saat annokseen lisää ruokaisuutta. Voit vaihtaa sen halutessasi naudan- tai possunlihaan, tofuun tai nyhtökauraan.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
1 kg
kuorellisia ranskan- tai tikkuperunoita
1 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
seesamiöljyä
noin 300 g
broilerin sisäfileepaloja tai -fileetä
1 dl
bulgogimarinadia (Sempio)
½ tl
suolaa
Gochujang-majoneesi
2 dl
majoneesia
1½ rkl
gochujang-chilitahnaa
Lisäksi
1 rkl
mustia ja vaaleita seesaminsiemeniä
2
jalapenoa
2–3
kevätsipulia
noin 200 g
kimchiä
1 rku
korianteria
Korealaiset ranskalaiset ”loaded fries” – ohje:
- Sekoita ensin majoneesin ainekset pienessä kulhossa.
- Levitä jäiset perunat leivinpaperin päälle pellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia pakkauksen ohjeen mukaan), kunnes perunat ovat rapeita. Käännä kerran paistamisen aikana.
- Valmistele muut ainekset ranskalaisten paistuessa. Paahda seesaminsiemenet kuivalla kuumalla pannulla. Viipaloi jalapenot ja hienonna kevätsipulit.
- Kuumenna rypsi- ja seesamiöljy pannulla. Ruskista broilerinfileet öljyssä. Lisää marinadi ja hauduta, kunnes fileet ovat kypsiä ja mureita. Revi fileet säikeiksi kahden haarukan avulla.
- Mausta kypsät perunat suolalla. Kokoa tarjoiluvadille tai annoslautasille ranskalaisia. Lisää päälle nyhtöbroileria, kimchiä, majoneesia, kevätsipulia, jalapenoja, korianteria ja seesaminsiemeniä. Tarjoa heti.
Vinkki!
Ekstraherkulliset ranskalaiset saat, kun lisäät perunoiden päälle paiston loppuvaiheessa raastettua juustoa. Huom! Ruoka ei ole tällöin maidoton.
Vegaaninen versio valmistuu tofusta tai nyhtökaurasta ja vegaanisesta majoneesista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat