Maku

Keitetyt sinisimpukat

25 min
3.7
6

Keitetyt sinisimpukat

MU
GL
6
3.7
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1000 gsinisimpukoita
  • 1 kplsipulia
  • 4 rklvoita
  • 3 dlkuivaa valkoviiniä
  • 1 dllehtipersiljaa

Maustesuola

  • 1 rklsormisuolaa
  • 1 rkltuoretta tilliä
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN10 min

Valmista ensin maustesuola. Sekoita sormisuolaan muut ainekset.
Pese ja harjaa simpukat juoksevan veden alla. Leikkaa roikkuva parta pois. Varmista että kaikki simpukat ovat eläviä. Elävä simpukka on tiukasti sulkeutunut. Heitä avonaiset simpukat roskiin.
Hienonna sipuli. Sulata yksi ruokalusikallinen voita isossa kattilassa. Kuullota siinä sipulisilppu.
Kaada kattilaan viini, putsatut simpukat ja silputtu persilja. Keitä simpukoita kannen alla noin 3–5 minuuttia tai niin kauan, kunnes ne aukeavat.
Kaada liemi toiseen kattilaan. Vatkaa loppu voi liemeen ja kaada liemi simpukoiden päälle.
Ripottele simpukoille suolaseos juuri ennen tarjoilua. Tarjoa tuoreen patongin tai vehnäleivän kera.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä