Kuplivaa, kiitos! Ylelliset siiderisimpukat saavat liemeensä makua omenasiideristä
Munaton
Gluteeniton
Maidoton
30 min
Moules Marinières eli merimiehen sinisimpukat on klassikkoruoka. Maukas liemi saa nyt makua ranskalaisesta siideristä valkoviinin sijaan. Siiderisimpukoiden lisukkeeksi sopivat esimerkiksi maalaisleipä ja perunat.
Pese simpukat juuresharjalla juoksevan veden alla. Heitä rikkoutuneet ja auenneet simpukat pois. Jos simpukan kuori sulkeutuu, kun sitä kevyesti kopauttaa, simpukka on elävä ja kunnossa. Laita simpukat kylmään veteen odottamaan keittämistä.
Kuori ja hienonna sipulit. Halkaise chili, poista kanta ja siemenet ja hienonna chili. Hienonna myös fenkoli.
Kuumenna öljy isossa kattilassa. Kuullota sipuleita, chiliä ja fenkolia hetki. Raasta joukkoon limen kuori. Halkaise lime ja purista mehu kattilaan. Lisää siideri ja mausteet.
Kuumenna kiehuvaksi, lisää simpukat kattilaan ja laita kansi päälle. Keitä kannen alla noin 5 minuuttia välillä ravistellen, kunnes simpukat ovat auenneet. Nosta kattila pois liedeltä. Heitä aukeamattomat simpukat pois.
Viimeistele hienonnetulla korianterilla. Tarjoa maalaisleivän kanssa.