Kotivinkki

Kalapihvit thaimaustein

35 min
{
Aktiivinen
35 min
Passiivinen
Pienet ja mehukkaat kalakakkuset ovat trendikästä street foodia. Maussa tasapainotellaan suolaisen kalakastikkeen, lakritsisen muscovadosokerin, tulisen chilin ja raikkaan limetin kesken. Kalapihvit voi paistaa myös grillissä parilalla.
0
0
Julkaistu: 25.6.2015


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 600 gkirjolohifileetä
  • 2–3cm:n pala inkivääriä
  • 2valkosipulinkynttä
  • ½–1punainen chili
  • 2limen kuori
  • 1 rkllimemehua
  • 3kevätsipulia
  • 1ruukku korianteria
  • 2 tlfariini- tai muscovadosokeria
  • 2 rklkalakastiketta
  • 3 rklrypsiöljyä

Lisäksi

  • limen lohkoja
  • kalakastiketta
  • makeaa chilikastiketta
Tulosta

1. Nypi kalafileestä ruodot ja poista nahka. Leikkaa kala kuutioiksi ja nosta monitoimikoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon. 2. Kuori ja raasta inkivääri sekä valkosipulinkynnet. Halkaise ja poista halutessasi chilin vaaleat seinämät ja siemenet, jos haluat vähemmän tulisuutta, ja viipaloi chili. Pese ja raasta limettien vihreä kuori. Purista limetin mehu. Viipaloi kevätsipulit ja korianteri. 3. Lisää inkivääri, valkosipuli, limen kuori ja mehu, sokeri sekä kalakastike monitoimikoneeseen. Aja seos melko hienoksi. 4. Lisää lopuksi kevätsipulit ja korianteri. Aja vielä hetki niin, että kaikki sekoittuvat. 5. Muotoile massasta 1 cm:n paksuisia ja halkaisijaltaan 4–5 cm:n pihvejä. 6. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista pihvit molemmin puolin kypsiksi kuumassa öljyssä. Tarjoile kalakakkuset makean chilikastikkeen ja kalakastikkeesta ja limetin mehusta sekoitetun dipin kanssa.

Kommentoi »