Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kalapihvit thaimaustein

35 min

Pienet ja mehukkaat kalakakkuset ovat trendikästä street foodia. Maussa tasapainotellaan suolaisen kalakastikkeen, lakritsisen muscovadosokerin, tulisen chilin ja raikkaan limetin kesken. Kalapihvit voi paistaa myös grillissä parilalla.

25.6.2015
Reseptin ainekset
4 annosta
600 g
kirjolohifileetä
2–3
cm:n pala inkivääriä
2
valkosipulinkynttä
½–1
punainen chili
2
limen kuori
1 rkl
limemehua
3
kevätsipulia
1
ruukku korianteria
2 tl
fariini- tai muscovadosokeria
2 rkl
kalakastiketta
3 rkl
rypsiöljyä
Lisäksi
limen lohkoja
kalakastiketta
makeaa chilikastiketta

1. Nypi kalafileestä ruodot ja poista nahka. Leikkaa kala kuutioiksi ja nosta monitoimikoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon. 2. Kuori ja raasta inkivääri sekä valkosipulinkynnet. Halkaise ja poista halutessasi chilin vaaleat seinämät ja siemenet, jos haluat vähemmän tulisuutta, ja viipaloi chili. Pese ja raasta limettien vihreä kuori. Purista limetin mehu. Viipaloi kevätsipulit ja korianteri. 3. Lisää inkivääri, valkosipuli, limen kuori ja mehu, sokeri sekä kalakastike monitoimikoneeseen. Aja seos melko hienoksi. 4. Lisää lopuksi kevätsipulit ja korianteri. Aja vielä hetki niin, että kaikki sekoittuvat. 5. Muotoile massasta 1 cm:n paksuisia ja halkaisijaltaan 4–5 cm:n pihvejä. 6. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista pihvit molemmin puolin kypsiksi kuumassa öljyssä. Tarjoile kalakakkuset makean chilikastikkeen ja kalakastikkeesta ja limetin mehusta sekoitetun dipin kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt