Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Suosituimmat omenareseptit

”Ihan järisyttävän hyvä” omenakakku ja 4 muuta suosituinta omenareseptiämme

Millainen on rakkain omenareseptisi? Näitä viittä herkkua Kotona-sivuston lukijat innostuvat tekemään vuodesta toiseen. Ota talteen suosituimmat omenareseptimme!

29.8.2025

1. Luotettava hilloresepti

Puhtaissa purkeissa hillo säilyy kuukausia.

Kun omenapuun oksat notkuvat hedelmistä, hyvä ja luotettava hilloresepti on paikallaan. Hillon tekeminen on helppoa, ja oikeastaan isoin vaiva on omenoiden kuorimisessa – jonka voit myös halutessasi jättää väliin. Makua voi tuunata luovasti, kokeile omenahillon joukkoon vaikka vaniljatankoa tai kanelia.

2. Maailman paras omenapiirakka

Helppoa omenapiirakkaa tulee kerralla iso satsi. Tarjoile vaniljakastikkeen kanssa.

Tämä omenapiirakka hurmaa paitsi mahtavalla maullaan myös yksinkertaisuudellaan. Valmistus on helppoa: taikinan ainekset sekoitetaan nopeasti kulhossa ilman sähkövatkainta tai muita härveleitä. Raaka-ainelista on lyhyt, ja ainekset ovat sellaisia, jotka löytyvät usein kaapista.

3. Omenapiirakka kuuluisan Maisemakahvilan piirakan tapaan

Tätä piirakkaa voi tehdä myös raparperista ja mustikasta.

Jos rakastat Maisemakahvilan raparperipiirakkaa, kokeile sen syksyistä omenaversiota. Pinnalla on ihana murukerros ja täytteenä mehevää kermaviiliä ja maitorahkaa. Parhaiten tähän piirakkaan sopivat kirpeät omenat!

4. Italialainen omenakakku

Tähän kakkuun uppoaa puolisen kiloa omenoita.

Helppotekoinen italialainen omenakakku, torta di mele al burro, on parasta jäähtyneenä pehmeän kermavaahdon kera. Kakussa on ihanan rapea pinta ja täydellisen pehmeä sisus. Kakku on kerännyt kehuja: ”Oli ihan järisyttävän hyvää! Kaiken lisäksi helppo ja nopea tehdä. Noudatin ohjetta pilkun tarkkuudella eikä ollut yhtään liian makea”, hehkutetaan reseptin kommenteissa.

5. Mascarponella pehmitetty omenakakku

Ohjeessa käytetään gluteenitonta jauhoseosta, mutta reseptiä testannut lukijamme vinkkaa kommenteissa, että se onnistuu myös tavallisilla vehnäjauhoilla.

Sitruunaisen omenakakun mehevyyden salaisuus on purkillinen mascarponejuustoa. Omppua sujautetaan sekä taikinaa mehevöittämään että kakun päälle.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt