Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Omenahillo – se lettujen, vohveleiden ja pannarin herkullisin kaveri

1 h 0 min

Omenahillo on helppo tehdä itse. Hillon voi myös maustaa omilla lempimausteillaan, kuten kanelilla, vaniljalla tai vaikkapa sitruunalla. Nappaa ohje ja maustamisvinkit. Suut makeaksi!

6.8.2021
Reseptin ainekset
noin 2 l
Omenahillo
2 kg
omenoita
2 dl
vettä
(1
sitruunan mehu)
600 g (7 dl)
hillosokeria

Omenahillo – ohje:

  1. Pese ja kuori omenat tarvittaessa. Leikkaa omenat paloiksi ja poista siemenkodat. Pane omenat, vesi ja (sitruunanmehu) kattilaan.
  2. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes omenat pehmenevät. Jos haluat sileää sosetta, soseuta pehmenneet omenat sauvasekoittimella.
  3. Lisää hillosokeri, kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 10–15 minuuttia välillä sekoittaen.
  4. Kuori vaahto pinnalta ja kaada hillo kuumiin, puhtaisiin purkkeihin ja sulje hyvin. Säilytä viileässä. Nauti omenahilloa esimerkiksi lettujen tai pannukakun kanssa.

Vinkki!

Lisää omenahillon mausteeksi jotakin näistä:

  • 2 kanelitankoa
  • 1 vaniljatanko tai ½ tl aitovaniljajauhetta
  • 1–2 tähtianista
  • 1 tl kardemummaa
  • muutama tuore rosmariinin, timjamin, mintun tai sitruunamelissan oksa
  • 2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1 luomusitruunan raastettu kuori
  • 2 rkl konjakkia tai calvadosta

Lisää maustetangot ja -oksat hilloon jo keitettäessä, mutta poista ne ennen purkitusta. Konjakin ja calvadosin voit lisätä vasta keittämisen lopuksi.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt