4,1(36)
Omenahillo – se lettujen, vohveleiden ja pannarin herkullisin kaveri
Kasvis
Gluteeniton
Vegaaninen
Munaton
Maidoton
Laktoositon
1 h
Omenahillo on helppo tehdä itse. Hillon voi myös maustaa omilla lempimausteillaan, kuten kanelilla, vaniljalla tai vaikkapa sitruunalla. Nappaa ohje ja maustamisvinkit. Suut makeaksi!
Julkaistu 6.8.2021
Meillä kotona
Reseptin ainekset
noin 2 l
Omenahillo
2 kg omenoita
2 dlvettä
(1sitruunan mehu)
600 g (7 dl)hillosokeria

Omenahillo – ohje:

  1. Pese ja kuori omenat tarvittaessa. Leikkaa omenat paloiksi ja poista siemenkodat. Pane omenat, vesi ja (sitruunanmehu) kattilaan.
  2. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes omenat pehmenevät. Jos haluat sileää sosetta, soseuta pehmenneet omenat sauvasekoittimella.
  3. Lisää hillosokeri, kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 10–15 minuuttia välillä sekoittaen.
  4. Kuori vaahto pinnalta ja kaada omenahillo kuumiin, puhtaisiin purkkeihin ja sulje hyvin. Säilytä viileässä.

Vinkki!

Lisää omenahillon mausteeksi jotakin näistä:

  • 2 kanelitankoa
  • 1 vaniljatanko tai ½ tl aitovaniljajauhetta
  • 1–2 tähtianista
  • 1 tl kardemummaa
  • muutama tuore rosmariinin, timjamin, mintun tai sitruunamelissan oksa
  • 2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1 luomusitruunan raastettu kuori
  • 2 rkl konjakkia tai calvadosta

Lisää maustetangot ja -oksat hilloon jo keitettäessä, mutta poista ne ennen purkitusta. Konjakin ja calvadosin voit lisätä vasta keittämisen lopuksi.

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.