Omenahillo ‒ se lettujen, vohveleiden ja pannarin herkullisin kaveri

1 h
{
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
Omenahillo on helppo tehdä itse. Hillon voi myös maustaa omilla lempimausteillaan, kuten kanelilla, vaniljalla tai vaikkapa sitruunalla. Nappaa ohje ja maustamisvinkit. Suut makeaksi!
KA
GL
VE
4.8
0
Julkaistu: 6.8.2021


Ainekset (noin 2 l)

Omenahillo

  • 2 kg omenoita
  • 2 dlvettä
  • (1sitruunan mehu)
  • 600 g (7 dl)hillosokeria
Tulosta

Omenahillo valmistetaan näin:

  1. Pese, kuori ja lohko tai kuutioi omenat, poista siemenkodat. Pane omenat, vesi, ja (sitruunanmehu) kattilaan.
  2. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes omenat pehmenevät. Jos haluat sileää sosetta, soseuta pehmenneet omenat sauvasekoittimella.
  3. Lisää hillosokeri, kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 10–15 minuuttia välillä sekoittaen.
  4. Kuori vaahto pinnalta ja kaada hillo kuumiin, puhtaisiin purkkeihin ja sulje hyvin. Säilytä viileässä.

Vinkki!

Lisää omenahillon mausteeksi jotakin näistä:

  • 2 kanelitankoa
  • 1 vaniljatanko tai ½ tl aitovaniljajauhetta
  • 1–2 tähtianista
  • 1 tl kardemummaa
  • muutama tuore rosmariinin, timjamin, mintun tai sitruunamelissan oksa
  • 2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1 luomusitruunan raastettu kuori
  • 2 rkl konjakkia tai calvadosta

Lisää maustetangot ja -oksat hilloon jo keitettäessä, mutta poista ne ennen purkitusta. Konjakin ja calvadosin voit lisätä vasta keittämisen lopuksi.

Kommentoi »