


Omenahillo – se lettujen, vohveleiden ja pannarin herkullisin kaveri
1 h 0 min
Omenahillo on helppo tehdä itse. Hillon voi myös maustaa omilla lempimausteillaan, kuten kanelilla, vaniljalla tai vaikkapa sitruunalla. Nappaa ohje ja maustamisvinkit. Suut makeaksi!
Reseptin ainekset
noin 2 l
Omenahillo
2 kg
omenoita
2 dl
vettä
(1
sitruunan mehu)
600 g (7 dl)
hillosokeria
Omenahillo – ohje:
- Pese ja kuori omenat tarvittaessa. Leikkaa omenat paloiksi ja poista siemenkodat. Pane omenat, vesi ja (sitruunanmehu) kattilaan.
- Keitä noin 15 minuuttia, kunnes omenat pehmenevät. Jos haluat sileää sosetta, soseuta pehmenneet omenat sauvasekoittimella.
- Lisää hillosokeri, kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 10–15 minuuttia välillä sekoittaen.
- Kuori vaahto pinnalta ja kaada hillo kuumiin, puhtaisiin purkkeihin ja sulje hyvin. Säilytä viileässä. Nauti omenahilloa esimerkiksi lettujen tai pannukakun kanssa.
Vinkki!
Lisää omenahillon mausteeksi jotakin näistä:
- 2 kanelitankoa
- 1 vaniljatanko tai ½ tl aitovaniljajauhetta
- 1–2 tähtianista
- 1 tl kardemummaa
- muutama tuore rosmariinin, timjamin, mintun tai sitruunamelissan oksa
- 2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
- 1 luomusitruunan raastettu kuori
- 2 rkl konjakkia tai calvadosta
Lisää maustetangot ja -oksat hilloon jo keitettäessä, mutta poista ne ennen purkitusta. Konjakin ja calvadosin voit lisätä vasta keittämisen lopuksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat