


Maailman paras omenapiirakka – helppo resepti onnistuu takuuvarmasti
Maailman paras omenapiirakka syntyy, kun taikina mehevöitetään piimällä ja päällystetään fariinisokerissa ja kanelissa pyöritellyillä omenaviipaleilla.
Tästä omenapiirakasta tekee parhaan kikkailemattomuus. Vaikka piirakan maku on itsessään mahtava, osa piirakan nerokkuutta on sen yksinkertaisuus. Valmistustapa on helppo: taikinan ainekset sekoitetaan nopeasti kulhossa ilman sähkövatkainta tai muita härveleitä. Raaka-ainelista on lyhyt ja ainekset ovat sellaisia, jotka löytyvät usein kaapista.
Piirakan pohja on kostea ja samalla kuohkea. Salaisuus on taikinaan lisätyssä piimässä. Tarpeeksi paksu taikina kantaa omenasiivut, jolloin ne paistuvat pinnalla ihanasti pehmeän sitkeiksi. Piirakan voi makeuttaa pelkästään tavallisella sokerilla, mutta fariinisokeri antaa makuun syvyyttä.
Parhaimpia piirakkaomenoita ovat kirpeän makeat kotimaiset omenat.
Maailman paras omenapiirakka – ohje:
- Sekoita sulatettu voi, munat ja piimä kulhossa. Lisää sokeri ja fariinisokeri. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja kardemumma, lisää taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
- Vuoraa 25 × 30 cm:n kokoinen vuoka leivinpaperilla. Levitä taikina vuokaan.
- Pese omenat ja leikkaa omenat lohkoiksi siemenkodan ympäriltä. Leikkaa lohkot puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.
- Sekoita omenaviipaleet, fariinisokeri, sitruunanmehu ja kaneli kulhossa. Lado omenat vuokaan ja painele niitä hieman taikinaan. Lusikoi kulhoon jäänyttä sokeri-kaneliseosta omenoiden päälle.
- Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa keskitasolla 35–40 minuuttia. Anna jäähtyä puolisen tuntia ja leikkaa paloiksi.
- Tarjoa omenapiirakka vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.