


Italialainen omena-mascarponekakku – pehmeässä herkussa on omppua kahdessa kerroksessa
1 h 10 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 50 min
Sitruunaisen omenakakun mehevyyden salaisuus on purkillinen mascarponejuustoa. Omppua sujautetaan sekä taikinaa mehevöittämään että kakun päälle koreilemaan.
Reseptin ainekset
15 palaa
1
luomusitruuna
4 (600 g)
kotimaista omenaa
4
munaa
2½ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 pkt (250 g)
mascarponejuustoa
4½ dl
vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
2 tl
leivinjauhetta
(tomusokeria)
Italialainen omena-mascarponekakku – ohje:
- Pese sitruuna ja raasta sen kuori ja purista mehu.
- Leikkaa kaksi omenaa noin sentin kuutioiksi ja loput omenat ensin lohkoiksi ja edelleen ohuiksi viipaleiksi. Pane kuutiot ja viipaleet omiin kulhoihin ja sekoita sitruunanmehua joukkoon tummumisen estämiseksi.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 22–24 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele reunat voilla.
- Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lusikoi mascarpone vaahtoon ja lisää sitruunankuoriraaste.
- Siivilöi jauhot ja leivinjauhe taikinaan ja kääntele nuolijalla tasaiseksi. Lisää omenakuutiot mehuineen taikinaan. Älä sekoita liikaa, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina vuokaan.
- Asettele omenaviipaleet taikinan päälle hieman limittäin sisäkkäisiksi kehiksi, jolloin pinnalle syntyy ruusumainen kuvio. Aloita asettelu ulkokehästä.
- Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.
- Anna kakun jäähtyä ennen tarjoamista. Viimeistele pinta halutessasi tomusokerilla. Tarjoa lämpimän kakun kanssa vaniljakastiketta tai -jäätelöä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat