Italialainen omena-mascarponekakku – pehmeässä herkussa on omppua kahdessa kerroksessa
Gluteeniton
1 h 10 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 50 min
Sitruunaisen omenakakun mehevyyden salaisuus on purkillinen mascarponejuustoa. Omppua sujautetaan sekä taikinaa mehevöittämään että kakun päälle koreilemaan.
Pese sitruuna ja raasta sen kuori ja purista mehu.
Leikkaa kaksi omenaa noin sentin kuutioiksi ja loput omenat ensin lohkoiksi ja edelleen ohuiksi viipaleiksi. Pane kuutiot ja viipaleet omiin kulhoihin ja sekoita sitruunanmehua joukkoon tummumisen estämiseksi.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 22–24 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele reunat voilla.
Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lusikoi mascarpone vaahtoon ja lisää sitruunankuoriraaste.
Siivilöi jauhot ja leivinjauhe taikinaan ja kääntele nuolijalla tasaiseksi. Lisää omenakuutiot mehuineen taikinaan. Älä sekoita liikaa, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina vuokaan.
Asettele omenaviipaleet taikinan päälle hieman limittäin sisäkkäisiksi kehiksi, jolloin pinnalle syntyy ruusumainen kuvio. Aloita asettelu ulkokehästä.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.
Anna kakun jäähtyä ennen tarjoamista. Viimeistele pinta halutessasi tomusokerilla. Tarjoa lämpimän kakun kanssa vaniljakastiketta tai -jäätelöä.