Maku

Omenakakku

45 min
4.4
0

Omenakakku

KA
0
4.4
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos
Tämä omenakakku valmistuu paistinpannussa alle tunnissa. Komeus koristellaan omenalohkoilla ja tomusokerilla. Kokeile reseptiä ja ihastu!

Ainekset (10 palaa)

  • 100 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 150 gsokeria
  • 1 kplmunaa
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 3 tlleivinjauhetta
  • 1 1/2 dlkuohukermaa

Paistinpannuun

  • 2 rklvoita
  • 1/2 dlkorppujauhoja

Koristeluun

  • 2 kplomenaa (lohkottuna)
  • 1/2 dltomusokeria

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Omenakakku paistinpannussa valmistuu näin:

Voitele ja korppujauhota paistinpannu tai irtopohjainen kakkuvuoka.

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kevyesti vatkattu muna ja jatka vatkaamista. Lisää vuorotellen vehnäjauho-leivinjauheseos ja kerma.

Kaada taikina paistinpannuun. Tasoita pinta lusikalla. Painele omenalohkot taikinan päälle.

Paista kakkua 200 asteessa noin 30 minuuttia. Kumoa jäähtynyt omenakakku tarjoiluvadille. Ripottele pinnalle tomusokeria.

MITÄ PIDIT?
4.4