Omenakakku

45 min
4.4
0

Omenakakku

KA
0
4.4
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

  • 100 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 150 gsokeria
  • 1 kplmunaa
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 3 tlleivinjauhetta
  • 1 1/2 dlkuohukermaa

Paistinpannuun

  • 2 rklvoita
  • 1/2 dlkorppujauhoja

Koristeluun

  • 2 kplomenaa (lohkottuna)
  • 1/2 dltomusokeria

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Voitele ja korppujauhota paistinpannu tai irtopohjainen kakkuvuoka.
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kevyesti vatkattu muna ja jatka vatkaamista. Lisää vuorotellen vehnäjauho-leivinjauheseos ja kerma.
Kaada taikina paistinpannuun. Tasoita pinta lusikalla. Painele omenalohkot taikinan päälle.
Paista kakkua 200 asteessa noin 30 minuuttia. Kumoa jäähtynyt kakku tarjoiluvadille. Ripottele pinnalle tomusokeria.
•Paistinpannuun tehtävän omenakakun ohje löytyy noin 12-vuotiaan tytön kouluaikaisesta käsinkirjoitetusta vihkosta 50-luvulta. Vihkossa korppujauhot on seulottu, voi pesty vedellä ja kakun kypsyyttä kokeiltu varvulla. Muita reseptikokoelman ohjeita olivat muun muassa sianlihakastike, hiivaleipä, porkkanamuhennos ja kirnupiimäkakku.

MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä