4,1(218)
Omenakakku, joka räjäyttää tajuntasi – pinnalta rapea, sisältä tahmea ja täydellisen helppo
kasvis
50 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 35 min
Omenakakku, joka suorastaan sulaa suussa. Lukijamme Elinan vastustamattomassa omenakakussa maistuvat voissa pannulla pehmitetyt omenaviipaleet. Helppotekoinen italialainen omenakakku, torta di mele al burro, on parasta jäähtyneenä pehmeän kermavaahdon kera.
Julkaistu 15.8.2018
Maku
Reseptin ainekset 8 annosta
Omenakakku
500 gomenoita
130 gvoita
1 ½ dlvehnäjauhoja
½ tlleivinjauhetta
½ tlsuolaa
2 munaa
1 keltuainen
3 dlsokeri
1 tlvaniljasokeria

Omenakakku – ohje:

  1. Voitele ja jauhota tai vuoraa leivinpaperilla irtopohja- tai piirakkavuoka (halkaisija noin 20 cm).
  2. Kuori ja leikkaa omenat puolen sentin viipaleiksi.
  3. Sulata voi paistinpannulla miedolla lämmöllä. Ota 1 dl sulatettua voita talteen. Paista omenoita lopussa voissa miedolla lämmöllä 10 minuuttia, kunnes viipaleet pehmenevät.
  4. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola.
  5. Vatkaa munat, keltuainen ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
  6. Kääntele kuivat aineet ja 1 dl voisulaa kevyesti muna-sokerivaahtoon nuolijalla.
  7. Kääntele lopuksi omenaviipaleet (myös voi, jossa omenaviipaleet on paistettu) taikinaan. Kaada taikina vuokaan.
  8. Paista kakku 180-asteisen uunin alaosassa noin 40 minuuttia.
  9. Anna omenakakun jäähtyä vähintään pari tuntia ennen tarjoilua tai anna tekeytyä yön yli jääkaapissa.
  10. Siivilöi kakun pinnalle tomusokeria ja tarjoa omenakakku kevyesti vatkatun kermavaahdon kera.

"Tämä omenakakku on täydellinen tarjottava, jonka voi leipoa jo edellisenä päivänä tai pitää hätävarana pakkasessa. Maku on parhaimmillaan, kun kakku saa olla kylmässä yön yli. Kakku on taivaallisen hyvää", kertoo reseptistään lukijamme Elina Kantelinen. Seuraa Elinaa Instagramissa @bakemybreathaway

21 kommenttia