Maku

Omenakakku

45 min
4.4
0

Omenakakku

KA
0
4.4
Tämä omenakakku valmistuu paistinpannussa alle tunnissa. Komeus koristellaan omenalohkoilla ja tomusokerilla. Kokeile reseptiä ja ihastu!
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

  • 100 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 150 gsokeria
  • 1 kplmunaa
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 3 tlleivinjauhetta
  • 1 1/2 dlkuohukermaa

Paistinpannuun

  • 2 rklvoita
  • 1/2 dlkorppujauhoja

Koristeluun

  • 2 kplomenaa (lohkottuna)
  • 1/2 dltomusokeria

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Omenakakku paistinpannussa valmistuu näin:

Voitele ja korppujauhota paistinpannu tai irtopohjainen kakkuvuoka.

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kevyesti vatkattu muna ja jatka vatkaamista. Lisää vuorotellen vehnäjauho-leivinjauheseos ja kerma.

Kaada taikina paistinpannuun. Tasoita pinta lusikalla. Painele omenalohkot taikinan päälle.

Paista kakkua 200 asteessa noin 30 minuuttia. Kumoa jäähtynyt omenakakku tarjoiluvadille. Ripottele pinnalle tomusokeria.

MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä