"Tästä tuli luottoresepti" – 7 joulureseptiä, joita lukijamme ylistävät
Ruoka
"Tästä tuli luottoresepti" – 7 joulureseptiä, joita lukijamme ylistävät
Lohijuustokakku, paras saaristolaisleipä, bataattilaatikko... Nämä 7 jouluista klassikkoreseptiä saavat lukijamme huokailemaan onnesta vuodesta toiseen. Löytyykö näitä herkkuja pian sinunkin joulupöydästäsi?
9.12.2020
 |
Meillä kotona

1. Himoittu lohimousse – "Todella hyvää, loppui totaalisesti kesken"

Tätä lohimoussea lukijamme rakastavat. "Tehdään kolmatta joulua peräkkäin. Erinomaista!", kirjoittaa yksi lukija. Ja toinen: "Todella hyvää, loppui totaalisesti kesken meidän itsenäisyyspäivän vastaanotolla. Jouluksi pitää tehdä isompi satsi."

Suolaisen, kermaisen ja silti raikkaan tahnan juju on kylmäsavu- ja graavilohen yhdistelmä. Ota lohimoussen resepti talteen täältä.

2. Maukas lohijuustokakku – "Erittäin maistuva, vieraat tykkäsivät"

Toinen kalapöydän varma hitti on maukas ja koukuttava lohijuustokakku – jota moni lukijamme valmistaa joulupöytään vuosi toisensa jälkeen. Suosikkikakussa maistuvat kylmäsavulohi ja punasipuli sekä kruununa mätikoristeet. Saat lohijuustokakun reseptin täältä.

Tätä kakkua kannattaa kokeilla, kuten nämä lukijoidemme kommentit todistavat: "Erittäin maistuva, vieraat tykkäsivät" ja "Juhlapöydän kunkku. Ehdottomasti kannattaa kokeilla". Luonnistuu myös vähemmän kokeneelta kokilta, kirjoittaa eräs lukijamme: "Helppo resepti, joka onnistuu ensikertalaiselta juustokakun leipojalta, vaikka liivatteen käyttö vähän jännittikin."

3. Se paras saaristolaisleipä – "Joka vuosi pitää tehdä muutama enemmän"

Mitä olisi joulu ilman saaristolaisleipää? Suosikkireseptimme mehevä hapokkuus on peräisin appelsiinimehusta. Sen lisäksi leipä sisältää tietenkin runsaasti siirappia ja maltaita. Katso täältä parhaan saaristolaisleivän ohje.

"Todella herkullista ja helppotekoista leipää!", suitsuttaa eräs lukijamme. Ja toinen: "Tällä ohjeella jo monena jouluna tehty leivät, ja joka vuosi pitää tehdä muutama enemmän, että kaikille riittää!"

4. Mehevä bataattilaatikko – "Pehmeän silkkistä"

Bataattilaatikko on monessa joulupöydässä löytänyt pysyvän paikkansa perinteisten laatikoiden rinnalta. "Todella onnistunut resepti! Juuri sopivat mausteet, helppo tehdä eikä liian rasvainen. Tästä tuli luottoresepti!", kehuu yksi lukijamme. Kuten myös toinen: "Todella hyvää, pehmeän silkkistä."

Pehmeän kermainen ja sopivan siirappinen bataattilaatikko maistuu lapsille ja aikuisille. Bataattilaatikon resepti kannattaa napata!

5. Sinappisilakat – "Todella hyviä, tehnyt jo monta kertaa"

Kuuluvatko sinappisilakat erottamattomasti teidänkin joulupöytään? Moni lukijamme on tykästynyt klassikkoreseptiimme: "Todella hyviä. Tehnyt jo monta kertaa", "Helppo tehdä ja maistuu hyvälle. Esillepano kruunaa jutun". Katso rakastettu sinappisilakoiden resepti.

6. Granaattiomena-juustosalaatti – "Raikas, maukas ja kaunis"

Joulun suosikkisalaatissa on sopivasti raikkautta ja maukkautta. Granaattiomena-juustosalaatti on samaan aikaan sekä simppeli että sopivan juhlava. Ja lukijamme suosittelevat: "Raikas, maukas ja kaunis salaatti", "Erinomainen salaatti. Paahdoin juuston lisäksi muutaman viipaleen persimonia. Toimii." Katso granaattiomena-juustosalaatin ohje.

7. Hunajainen sinappi – "Makeaa mutta täpäkkää... teen lisää!"

Hunajainen sinappi on lyömätön kaveri joulukinkulle – ja kiva pieni lahja! Lukijamme kiittelevät helppoa reseptiä: "Hyvää on... Helppo tehdä", ja "Tosi hyvää! Makeaa mutta täpäkkää...teen lisää!" Ota täältä hunajaisen sinapin resepti talteen.

Kommentoi »