3,7(59)
Granaattiomena-juustosalaatti joulupöytään
Gluteeniton
Kasvis
15 min
Täydellinen salaatti joulupöytään! Granaattiomenansiemenet ja paistettu juusto tekevät joulun vihreästä salaatista juhlavan. Suosittelemme!
10.12.2012
 |
Maku
Reseptin ainekset
6 annosta
1granaattiomena
1 dlsaksanpähkinöitä
200 gkotijuustoa (esim. Ruska-munajuusto)
1 rklrypsiöljyä
1 rkutammenlehtisalaattia
70 gvuonankaalia eli machesalaattia
Kastike
1 rkloliiviöljyä (kylmäpuristettua)
1 rklbalsamiviinietikkaa (vaaleaa)
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria

Granaattiomena-juustosalaatti joulupöytään – ohje:

  1. Viipaloi granaattiomena ja irrottele sen siemenet talteen.
  2. Rouhi pähkinät karkeasti ja paahda ne kevyesti pannulla.
  3. Lohko juusto ja paista lohkot kevyesti öljyssä pannulla molemmin puolin.
  4. Huuhtele ja kuivaa salaatinlehdet. Revi isot lehdet pienemmiksi paloiksi vadille.
  5. Asettele jäähtyneet juustopalat salaatinlehtien lomaan.
  6. Sekoita öljy, etikka, suola ja pippuri keskenään.
  7. Kaada kastike tasaisesti juustosalaatin päälle.
  8. Koristele granaattiomena-juustosalaatti paahdetuilla pähkinöillä ja granaattiomenansiemenillä.

Vinkki!

Jos granaattiomenasta on irronnut mehua, pirskota se granaattiomena-juustosalaatin päälle.

6 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.