Maku

Lohi-juustokakku – suolainen kalaherkku on juhlapöydän varma hitti

6 h
MU
3.93
23

Suolainen lohijuustokakku on juhlapöydän ehdoton hittiherkku. Suosikkikakun täytteessä maistuvat kylmäsavulohi ja punasipuli. Mätikoristelut koristavat kakun juhlaan kuin juhlaan sopivaksi. Tätä kannattaa kokeilla!
Tulosta
Kuvat Mika Haaranen

Ainekset (16 annosta)

Pohja

  • 150 ghapankorppuja
  • 75 gvoita
  • 3/4 dlvettä
  • 1/2 dlruohosipulia (hienonnettuna)

Täyte

  • 4 liivatelehteä
  • 350 gkylmäsavustettua kirjolohta
  • 1 punasipuli
  • 50 gtuoretta tilliä
  • 2 1/2 dlkasvirasvasekoitetta (vaahtoutuva, esim. Flora vispi)
  • 400 gtuorejuustoa (ruohosipuli)
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 1/2 tlmustapippuria

Koristelu

  • 100 gmätiä
  • 1 dlruohosipulia (hienonnettuna)
  • 1/2punasipulia (kuutioituna)

Tee näin

6 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN5 h
MITÄ PIDIT?
3.93