Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Lohijuustokakku – suolainen kalaherkku on juhlapöydän varma hitti

6 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 5 h 0 min

Suolainen lohijuustokakku on juhlapöydän ehdoton hittiherkku. Suosikkikakun täytteessä maistuvat kylmäsavulohi ja punasipuli. Mätikoristelut koristavat kakun juhlaan kuin juhlaan sopivaksi. Tätä kannattaa kokeilla!

11.10.2009
Reseptin ainekset
16 annosta
Pohja
150 g
hapankorppuja
75 g
voita
¾ dl
vettä
½ dl
ruohosipulia (hienonnettuna)
Täyte
4
liivatelehteä
350 g
kylmäsavustettua kirjolohta
1
punasipuli
50 g
tuoretta tilliä
2 ½ dl
kasvirasvasekoitetta (vaahtoutuva, esim. Flora vispi)
400 g
tuorejuustoa (ruohosipuli)
½ dl
sitruunamehua
½ tl
mustapippuria
Koristelu
100 g
mätiä
1 dl
ruohosipulia (hienonnettuna)
½
punasipulia (kuutioituna)

Lohijuustokakku – ohje:

  1. Jauha lohijuustokakun pohjan hapankorput hienoksi monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu rasva, vesi ja ruohosipulisilppu.
  2. Leikkaa irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle sopivan kokoinen pala leivinpaperia. Painele hapankorppuseos vuoan pohjalle. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  3. Upota liivatelehdet kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Leikkaa lohi ja sipuli kuutioiksi. Hienonna tilli.
  4. Vaahdota kerma ja tuorejuusto kulhossa. Lisää vaahdon joukkoon sipulit, lohi ja tilli.
  5. Kuumenna sitruunamehu esimerkiksi mikroaaltouunissa. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota lehdet mehuun. Kaada seos täytteen joukkoon samalla sekoittaen ja mausta pippurilla.
  6. Levitä täyte hapankorppukerroksen päälle tasaisesti.
  7. Anna lohijuustokakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  8. Irrota lohijuustokakku varovasti vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
  9. Koristele lohijuustokakku mädillä, ruohosipulilla ja punasipulikuutioilla.

Vinkki!

Valmista lohijuustokakku juhlia edeltävänä päivänä ja koristele juuri ennen tarjoilua.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt