


Lohijuustokakku – suolainen kalaherkku on juhlapöydän varma hitti
6 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 5 h 0 min
Suolainen lohijuustokakku on juhlapöydän ehdoton hittiherkku. Suosikkikakun täytteessä maistuvat kylmäsavulohi ja punasipuli. Mätikoristelut koristavat kakun juhlaan kuin juhlaan sopivaksi. Tätä kannattaa kokeilla!
Reseptin ainekset
16 annosta
Pohja
150 g
hapankorppuja
75 g
voita
¾ dl
vettä
½ dl
ruohosipulia (hienonnettuna)
Täyte
4
liivatelehteä
350 g
kylmäsavustettua kirjolohta
1
punasipuli
50 g
tuoretta tilliä
2 ½ dl
kasvirasvasekoitetta (vaahtoutuva, esim. Flora vispi)
400 g
tuorejuustoa (ruohosipuli)
½ dl
sitruunamehua
½ tl
mustapippuria
Koristelu
100 g
mätiä
1 dl
ruohosipulia (hienonnettuna)
½
punasipulia (kuutioituna)
Lohijuustokakku – ohje:
- Jauha lohijuustokakun pohjan hapankorput hienoksi monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu rasva, vesi ja ruohosipulisilppu.
- Leikkaa irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle sopivan kokoinen pala leivinpaperia. Painele hapankorppuseos vuoan pohjalle. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- Upota liivatelehdet kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Leikkaa lohi ja sipuli kuutioiksi. Hienonna tilli.
- Vaahdota kerma ja tuorejuusto kulhossa. Lisää vaahdon joukkoon sipulit, lohi ja tilli.
- Kuumenna sitruunamehu esimerkiksi mikroaaltouunissa. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota lehdet mehuun. Kaada seos täytteen joukkoon samalla sekoittaen ja mausta pippurilla.
- Levitä täyte hapankorppukerroksen päälle tasaisesti.
- Anna lohijuustokakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Irrota lohijuustokakku varovasti vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
- Koristele lohijuustokakku mädillä, ruohosipulilla ja punasipulikuutioilla.
Vinkki!
Valmista lohijuustokakku juhlia edeltävänä päivänä ja koristele juuri ennen tarjoilua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat