Maku

Lohi-juustokakku – suolainen kalaherkku on juhlapöydän varma hitti

6 h
MU
3.92
23

Suolainen lohijuustokakku on juhlapöydän ehdoton hittiherkku. Suosikkikakun täytteessä maistuvat kylmäsavulohi ja punasipuli. Mätikoristelut koristavat kakun juhlaan kuin juhlaan sopivaksi. Tätä kannattaa kokeilla!
Tulosta
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Mika Haaranen

Ainekset (16 annosta)

Pohja

  • 150 ghapankorppuja
  • 75 gvoita
  • 3/4 dlvettä
  • 1/2 dlruohosipulia (hienonnettuna)

Täyte

  • 4 liivatelehteä
  • 350 gkylmäsavustettua kirjolohta
  • 1 punasipuli
  • 50 gtuoretta tilliä
  • 2 1/2 dlkasvirasvasekoitetta (vaahtoutuva, esim. Flora vispi)
  • 400 gtuorejuustoa (ruohosipuli)
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 1/2 tlmustapippuria

Koristelu

  • 100 gmätiä
  • 1 dlruohosipulia (hienonnettuna)
  • 1/2punasipulia (kuutioituna)

Tee näin

6 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN5 h

Lohi-juustokakku valmistuu helposti näin:

  1. Jauha lohi-juustokakun pohjan hapankorput hienoksi monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu rasva, vesi ja ruohosipulisilppu.
  2. Leikkaa irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle sopivan kokoinen pala leivinpaperia. Painele hapankorppuseos vuoan pohjalle. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  3. Upota liivatelehdet kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Leikkaa lohi ja sipuli kuutioiksi. Hienonna tilli.
  4. Vaahdota kerma ja tuorejuusto kulhossa. Lisää vaahdon joukkoon sipulit, lohi ja tilli.
  5. Kuumenna sitruunamehu esimerkiksi mikroaaltouunissa. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota lehdet mehuun. Kaada seos täytteen joukkoon samalla sekoittaen ja mausta pippurilla.
  6. Levitä täyte hapankorppukerroksen päälle tasaisesti.
  7. Anna lohi-juustokakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  8. Irrota lohi-juustokakku varovasti vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
  9. Koristele lohi-juustokakku mädillä, ruohosipulilla ja punasipulikuutioilla.

Valmista juustokakku juhlia edeltävänä päivänä ja koristele juuri ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
3.92