Lohijuustokakku – suolainen kalaherkku on juhlapöydän varma hitti
6 h
{
Aktiivinen
1 h Passiivinen
5 h Suolainen lohijuustokakku on juhlapöydän ehdoton hittiherkku. Suosikkikakun täytteessä maistuvat kylmäsavulohi ja punasipuli. Mätikoristelut koristavat kakun juhlaan kuin juhlaan sopivaksi. Tätä kannattaa kokeilla!
MU
3.9
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 11.10.2009

Lohijuustokakku – suolainen kalaherkku on juhlapöydän varma hitti
Ainekset (16 annosta)
Pohja
- 150 ghapankorppuja
- 75 gvoita
- 3/4 dlvettä
- 1/2 dlruohosipulia (hienonnettuna)
Täyte
- 4 liivatelehteä
- 350 gkylmäsavustettua kirjolohta
- 1 punasipuli
- 50 gtuoretta tilliä
- 2 1/2 dlkasvirasvasekoitetta (vaahtoutuva, esim. Flora vispi)
- 400 gtuorejuustoa (ruohosipuli)
- 1/2 dlsitruunamehua
- 1/2 tlmustapippuria
Koristelu
- 100 gmätiä
- 1 dlruohosipulia (hienonnettuna)
- 1/2punasipulia (kuutioituna)
Lohijuustokakku valmistuu helposti näin:
- Jauha lohijuustokakun pohjan hapankorput hienoksi monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu rasva, vesi ja ruohosipulisilppu.
- Leikkaa irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle sopivan kokoinen pala leivinpaperia. Painele hapankorppuseos vuoan pohjalle. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- Upota liivatelehdet kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Leikkaa lohi ja sipuli kuutioiksi. Hienonna tilli.
- Vaahdota kerma ja tuorejuusto kulhossa. Lisää vaahdon joukkoon sipulit, lohi ja tilli.
- Kuumenna sitruunamehu esimerkiksi mikroaaltouunissa. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota lehdet mehuun. Kaada seos täytteen joukkoon samalla sekoittaen ja mausta pippurilla.
- Levitä täyte hapankorppukerroksen päälle tasaisesti.
- Anna lohijuustokakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Irrota lohijuustokakku varovasti vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
- Koristele lohijuustokakku mädillä, ruohosipulilla ja punasipulikuutioilla.
Valmista lohijuustokakku juhlia edeltävänä päivänä ja koristele juuri ennen tarjoilua.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
3.92