
5 × luottoreseptiä pihlajanmarjoista – näillä herkuilla kettukin kehuskelisi!
Pihlajanmarjasato on nyt parhaimmillaan! Keitä ihanan kirpeä hillo juustojen seuraksi tai surauta pihlajanmarjasta ranskalainen jälkkäriklassikko posset. Pihlajainen vispipuuro viettelee. Rapeakuorinen, makea leipä yllättää pihlajaisilla sattumillaan.
1. Pihlajanmarja-valkosuklaakeksit – makea ja kirpeä herkkupari
Pihlajanmarjan hapokkuus sopii loistavasti valkosuklaan kanssa. Hyödynnä marjoja notkuvat pihlajat ja leivo vinkeät pihlajanmarja-valkosuklaakeksit.

2. Pihlajanmarjahillo on ihanan kirpeää
Kauniin punaisista pihlajanmarjoista tulee hieno hillo. Perinteinen herkku sopii juustojen ja riistan kera. Makeuden ja happamuuden suhdetta voi säädellä sokerin määrällä ja valitsemalla makeamman pihlajalajikkeen marjat.

Vinkki!
Pihlajanmarjan maku pehmenee pakastettaessa. Katso ruokatoimittaja Annika Elomaan vinkit pihlajanmarjojen pakastukseen täältä!
3. Kuohkeassa pihlajanmarjavispipuurossa on potkua
Lapsuuden suosikki, vispipuuro, saa uutta ytyä pihlajanmarjoista. Pihlajanmarjojen happamuus taittuu hiukan, jos pakastat ne ennen ruoanvalmistusta.

4. Makeassa pihlajanmarjaleivässä yllättävät kirpeät sattumat
Helppotekoinen pihlajanmarjaleipä tarjoillaan voin ja teekupposen kanssa iltapalaksi. Leipä maistuu sopivasti makealta, sillä taikinaan on lisätty päärynää ja siirappia. Kun lisäät päärynää myös paloina, saat leipään kivan hedelmäisen maun ja rakennetta.

5. Pihlajaposset – helppo mutta hienostunut suomalainen marjajälkkäri
Ranskalainen posset on taivaallinen kolmen raaka-aineen herkkujälkkäri. Nyt se pannaan uusiksi ja vaihdetaan sitruuna pihlajanmarjoihin. Voilà, tuloksena on hienostunut pihlajaposset!

Vinkki!
Luonnonvaraisten marjojen, kuten pihlajanmarjojen, poiminta puista on sallittu. Pidä huoli, ettei marjojen poimiminen vahingoita puuta. Älä poimi puusta, joiden marjoilla on puun omistajalle taloudellista merkitystä. Myöskään naapurin puusta ei kannata naapurisovun takia poimia.
Lähde: ympäristö.fi