Kotivinkki

Pihlajaposset – helppo mutta hienostunut suomalainen marjajälkkäri

4 h 10 min
0
0

Pihlajaposset – helppo mutta hienostunut suomalainen marjajälkkäri

Ranskalainen posset on taivaallinen kolmen raaka-aineen herkkujälkkäri. Nyt se pannaan uusiksi ja vaihdetaan sitruuna pihlajanmarjoihin. Voilà, tuloksena hienostunuti pihlajaposset.
Teksti Taina Vuohelainen
Kuvat Arto Vuohelainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 reilua annosta)

  • 3 dlpihlajanmarjoja
  • ½ dlvettä
  • 4 dlvispikermaa
  • 2 dlsokeria
  • (¼ tl kanelia)

Lisäksi

  • valkosuklaata
  • kanelia
  • appelsiinikuorisuikaleita

Tee näin

4 h 10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN4 h

1. Mittaa puhdistetut ja huuhdotut pihlajanmarjat ja vesi kattilaan, keitä 15 minuuttia. Siivilöi ja ota mehu talteen. Jäähdytä se huoneenlämpöiseksi.

2. Keitä kattilassa kermaa ja sokeria viisi minuuttia. Ota kattila liedeltä ja sekoita kermaan 3/4 dl jäähtynyttä pihlajamarjamehua ja halutessasi kaneli. Jaa pihlajanmarjaposset tarjoiluastioihin ja hyydytä jääkapissa neljä tuntia.

3. Koristele pihlajanmarjaposset-annokset valkosuklaalla, kanelilla ja appelsiinikuorisuikaleilla.

Kurkkaa myös nämä

Kuohkea pihlajanmarjavispipuuro

Kaksikerroksinen omenajuustokakku karamellisoiduista ompuista ja pihlajanmarjoista

Sitruunaposset

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä