


Pihlajaposset – helppo mutta hienostunut suomalainen marjajälkkäri
4 h 10 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 4 h 0 min
Ranskalainen posset on taivaallinen kolmen raaka-aineen herkkujälkkäri. Nyt se pannaan uusiksi ja vaihdetaan sitruuna pihlajanmarjoihin. Voilà, tuloksena on hienostunut pihlajaposset!
Reseptin ainekset
4 reilua annosta
3 dl
pihlajanmarjoja
½ dl
vettä
4 dl
vispikermaa
2 dl
sokeria
¼ tl
kanelia
Lisäksi
valkosuklaata
kanelia
appelsiinikuorisuikaleita
Pihlajaposset – ohje:
- Mittaa puhdistetut ja huuhdotut pihlajanmarjat ja vesi kattilaan, keitä 15 minuuttia. Siivilöi ja ota mehu talteen. Jäähdytä se huoneenlämpöiseksi.
- Keitä kattilassa kermaa ja sokeria viisi minuuttia. Ota kattila liedeltä ja sekoita kermaan 3/4 dl jäähtynyttä pihlajamarjamehua ja halutessasi kaneli. Jaa pihlajanmarjaposset tarjoiluastioihin ja hyydytä jääkaapissa neljä tuntia.
- Koristele pihlajanmarjaposset-annokset valkosuklaalla, kanelilla ja appelsiinikuorisuikaleilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat