Kotivinkki

Pihlajaposset – helppo mutta hienostunut suomalainen marjajälkkäri

4 h 10 min
0
0

Pihlajaposset – helppo mutta hienostunut suomalainen marjajälkkäri

Teksti Taina Vuohelainen
Kuvat Arto Vuohelainen
Tulosta
Mainos
Ranskalainen posset on taivaallinen kolmen raaka-aineen herkkujälkkäri. Nyt se pannaan uusiksi ja vaihdetaan sitruuna pihlajanmarjoihin. Voilà, tuloksena hienostunuti pihlajaposset.

Ainekset (4 reilua annosta)

  • 3 dlpihlajanmarjoja
  • ½ dlvettä
  • 4 dlvispikermaa
  • 2 dlsokeria
  • ¼ tlkanelia

Lisäksi

  • valkosuklaata
  • kanelia
  • appelsiinikuorisuikaleita

Tee näin

4 h 10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN4 h

Pihlajaposset valmistuu näin

  1. Mittaa puhdistetut ja huuhdotut pihlajanmarjat ja vesi kattilaan, keitä 15 minuuttia. Siivilöi ja ota mehu talteen. Jäähdytä se huoneenlämpöiseksi.
  2. Keitä kattilassa kermaa ja sokeria viisi minuuttia. Ota kattila liedeltä ja sekoita kermaan 3/4 dl jäähtynyttä pihlajamarjamehua ja halutessasi kaneli. Jaa pihlajanmarjaposset tarjoiluastioihin ja hyydytä jääkaapissa neljä tuntia.
  3. Koristele pihlajanmarjaposset-annokset valkosuklaalla, kanelilla ja appelsiinikuorisuikaleilla.
MITÄ PIDIT?
0