Kotivinkki

Pihlajaposset – helppo mutta hienostunut suomalainen marjajälkkäri

4 h 10 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
4 h
Ranskalainen posset on taivaallinen kolmen raaka-aineen herkkujälkkäri. Nyt se pannaan uusiksi ja vaihdetaan sitruuna pihlajanmarjoihin. Voilà, tuloksena hienostunuti pihlajaposset.
0
0


Ainekset (4 reilua annosta)

  • 3 dlpihlajanmarjoja
  • ½ dlvettä
  • 4 dlvispikermaa
  • 2 dlsokeria
  • ¼ tlkanelia

Lisäksi

  • valkosuklaata
  • kanelia
  • appelsiinikuorisuikaleita
Tulosta

Pihlajaposset valmistuu näin

  1. Mittaa puhdistetut ja huuhdotut pihlajanmarjat ja vesi kattilaan, keitä 15 minuuttia. Siivilöi ja ota mehu talteen. Jäähdytä se huoneenlämpöiseksi.
  2. Keitä kattilassa kermaa ja sokeria viisi minuuttia. Ota kattila liedeltä ja sekoita kermaan 3/4 dl jäähtynyttä pihlajamarjamehua ja halutessasi kaneli. Jaa pihlajanmarjaposset tarjoiluastioihin ja hyydytä jääkaapissa neljä tuntia.
  3. Koristele pihlajanmarjaposset-annokset valkosuklaalla, kanelilla ja appelsiinikuorisuikaleilla.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »