Pihlajanmarja-valkosuklaakeksit

1 h 45 min
5
3

Pihlajanmarja-valkosuklaakeksit

Pihlajanmarjan hapokkuus sopii loistavasti valkosuklaan kanssa. Hyödynnä marjoja notkuvat pihlajat ja leivo vinkeät keksit.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (18 kpl)

  • 200 gvoita
  • 1,5 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 kplkananmuna
  • 1 dlpihlajanmarjoja
  • 100 gvalkosuklaata

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Vatkaa sokeri, vaniljasokeri ja voi keskenään vaahdoksi.

Lisää joukkoon yksi kananmuna. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

Hienonna pihlajanmarjat ja rouhi valkosuklaa. Lisää ne taikinaan.

Ota pala kelmua ja kaavi taikina sen päälle pötköksi. Käännä kelmu päälle ja pyörittele taikinasta noin 30 cm pitkä pötkö. Pakasta noin tunti.

Leikkaa taikinasta 1 cm paksuisia viipaleita ja paista niitä 175-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia. Jätä leviämisvaraa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä