Maku

Pihlajanmarja-valkosuklaakeksit

1 h 45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
1 h 30 min
Pihlajanmarjan hapokkuus sopii loistavasti valkosuklaan kanssa. Hyödynnä marjoja notkuvat pihlajat ja leivo vinkeät keksit.
5
3
Julkaistu: 24.9.2017


Ainekset (18 kpl)

  • 200 gvoita
  • 1,5 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 kplkananmuna
  • 1 dlpihlajanmarjoja
  • 100 gvalkosuklaata
Tulosta

Vatkaa sokeri, vaniljasokeri ja voi keskenään vaahdoksi.

Lisää joukkoon yksi kananmuna. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

Hienonna pihlajanmarjat ja rouhi valkosuklaa. Lisää ne taikinaan.

Ota pala kelmua ja kaavi taikina sen päälle pötköksi. Käännä kelmu päälle ja pyörittele taikinasta noin 30 cm pitkä pötkö. Pakasta noin tunti.

Leikkaa taikinasta 1 cm paksuisia viipaleita ja paista niitä 175-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia. Jätä leviämisvaraa.

MITÄ PIDIT?
5
3 kommenttia