"Olin enemmän kuin innoissani" – 6 mustikkaherkkua, joita lukijamme rakastavat
Suosikkireseptit
"Olin enemmän kuin innoissani" – 6 mustikkaherkkua, joita lukijamme rakastavat
Ihanaa, mustikka-aika on täällä! Kokosimme kuusi takuuvarmaa ja suosittua mustikkareseptiä, joita lukijamme kehuvat. Maistuisiko esimerkiksi mustikkaiset murumuffinit tai sitruunan ja mustikan yhdistämä raikas juustokakku?
Julkaistu 28.7.2022
Meillä kotona

Ihanan kosteat mustikkamuffinit ja rapea murupinta

Amerikkalaisten mustikkamurumuffinien salaisuus piilee piimässä. Mehevän, marjaisan muffinin ja rapean murupinnan yhdistelmä on vastustamaton!

"Olen aina vältellyt muffinsseja niiden melko kuivan koostumuksen vuoksi, kunnes pääsin rapakon takana 'kosteiden' ja mehevien mustikka- ja sitruunamuffinssien äärelle. Sen jälkeen olenkin etsiskellyt ohjetta vastaaviin ja tämä oli jo niin lähellä niitä, että olin enemmän kuin innoissani", lukijamme suitsuttaa.

"Nämä muffinssit kuuluvat luottoresepteihin. On hyviä ja meheviä. Marjoja vaihdellen tai sekoittaen teen näitä", amerikkalaisia murumuffineja leiponut lukijamme kirjoittaa.

"Aivan ihanaa vaniljakastikkeen kanssa"

Suosituin mustikkapiirakkareseptimme on monille se ainoa oikea, jota leivotaan heti ensimmäisestä mustikkasaaliista. Perinteinen piirakka yhdistää murotaikinapohjan, marjat ja ranskankermatäytteen. Näin lukijamme kommentoivat reseptiä:

"5/5 hyvä, resepti toimii!"

"Kyllä! Toimii aina ja ohje helppo muistaa ja vielä helpompi tehdä. Luottoresepti. Ikinä ei ole jäänyt poisheitettävää. Aivan ihanaa vaniljakastikkeen kanssa."

Murotaikinapohjainen mustikkapiirakka on erittäin helppo ja nopea tehdä.

"Olipas todella hyvää kakkua"

Moni lukijamme on rakastunut mustikoiden mehevöittämään sitruunajuustokakkuun. Kakussa ei ole erikseen pohjaa ja täytettä, vaan kerrokset sekoitellaan huolettomasti ja pilkutetaan mustikoilla. Viimeistään sitruunainen sokerikuorrutus vie jalat alta. Ja jos ei tullut vielä kerrakseen kehuttua: resepti on siitäkin mainio, että siihen riittää pienempikin mustikkasaalis.

"Olipas todella hyvää kakkua, juuri sellaista kuin ihanan kuvan perusteella voisi kuvitella. Suosittelen ohjetta! Laitoin pakastemustikoita ja vähän reilummin kuin ohjeessa, oikein hyvä tuli", lukijamme kirjoittaa mustikkaisesta sitruunajuustokakusta.

Suklaasuun helppo luottoresepti

Mustikat ja suklaa ovat ihanan täyteläinen makupari, todistaa tämä simppeli mustikka-suklaakakku. Lukijamme sanoin: "Tosi suussasulava ja mehevä kakku. Kannattaa kokeilla. Suurin vaiva mustikoiden kerääminen...." Vaatimattoman ulkonäön ei kannata antaa hämätä!

Mustikka-suklaakakkuun tulee jauhoiksi ainoastaan hieman maissitärkkelystä, joten se on gluteeniton. "Alkuun epäilytti vehnäjauhojen puute, mutta huoli oli turha! Kakku on todella mehevä ja maistui kaikille, pysyi hyvin koossa", lukijamme kertoo.

"Aivan mahtava kahvipöydän herkku"

Suloinen yhdistelmä ranskankermaa, rahkaa ja mascarponea – sekä raikkaita mustikoita. Amerikkalainen mustikkajuustokakku hurmaa suussasulavalla rakenteellaan. "Aivan mahtava kahvipöydän herkku", lukijamme kiittää.

Amerikkalainen mustikkajuustokakku on parhaimmillaan, kun se on saanut vetäytyä rauhassa jääkaapissa.

Kokeile myös suosittua terveellisempää mustikkapiirakkaa, klikkaa reseptiin!

Terveellisempi mustikkapiirakka maistuu vaikka välipalaksi. Piirakkapohjaan ei tule sokeria, vehnää tai rasvaa.

Kommentoi »