


Amerikkalainen mustikkajuustokakku (American Blueberry Cheesecake)
20 min
Amerikkalaisen mustikkajuustokakun mehevyyden salaisuus on ranskankerman, rahkan ja mascarponen suloinen yhdistelmä. Mustikka tuo kakkuun ihanaa väriä ja raikkautta. Kakku on parhaimmillaan, kun se on saanut vetäytyä kunnolla jääkaapissa. Ihana herkku on siis kätevä valmistaa päivää ennen juhlia!
Reseptin ainekset
10 annosta
Pohja
250 g
digestivekeksejä
50 g
voita
3 rkl
juoksevaa hunajaa
Täyte
300 g
ranskankermaa (rasvaa 28 %)
250 g
maitorahkaa
250 g
mascarponejuustoa
2 1/2 dl
sokeria
3/4 dl
maissitärkkelystä
1 rkl
vaniljasokeria
1 rkl
appelsiininkuoriraastetta
4
munaa
2 dl
mustikoita (+ 1 rkl maissitärkkelystä)
Amerikkalainen mustikkajuustokakku – ohje:
- Murskaa keksit tehosilppurissa. Lisää pehmeä voi ja hunaja. Sekoita tasaiseksi. Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 24 cm) leivinpaperilla. Painele keksimuruseos vuoan pohjalle.
- Vatkaa täytteen kaikki ainekset sekaisin kulhossa. Kaada täyte keksipohjalle. Ripottele mustikat pinnalle. Jos käytät pakastemustikoita, sekoita niihin 1 rkl maissitärkkelystä.
- Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 45–60 minuuttia, kunnes mustikkajuustokakku on hyytynyt. Jos kakku tummuu paistamisen loppuvaiheessa, peitä vuoka leivinpaperilla.
Leivo amerikkalainen mustikkajuustokakku tarjoilua edeltävänä päivänä, jolloin sen rakenne ehtii jämäköityä. Säilytä juustokakku jääkaapissa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat