Maku

Amerikkalainen mustikka-juustokakku (American Blueberry Cheesecake)

20 min
4.1
10

Amerikkalainen mustikka-juustokakku (American Blueberry Cheesecake)

Amerikkalaisen mustikka-juustokakun mehevyyden salaisuus on ranskankerman, rahkan ja mascarponen suloinen yhdistelmä ja mustikka tuo kakkuun ihanaa väriä ja raikkautta. Kakku on parhaimmillaan, kun se on saanut vetäytyä kunnolla jääkaapissa. Ihana herkku on siis kätevä valmistaa päivää ennen juhlia!
Teksti Filip Forsberg, Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

Pohja

  • 250 gdigestivekeksejä
  • 50 gvoita
  • 3 rkljuoksevaa hunajaa

Täyte

  • 300 granskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 250 gmaitorahkaa
  • 250 gmascarponejuustoa
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 3/4 dlmaissitärkkelystä
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 1 rklappelsiininkuoriraastetta
  • 4 kplmunaa
  • 2 dlmustikoita (+ 1 rkl maissitärkkelystä)

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Murskaa keksit tehosilppurissa. Lisää pehmeä voi ja hunaja. Sekoita tasaiseksi. Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 24 cm) leivinpaperilla. Painele keksimuruseos vuoan pohjalle.

Vatkaa täytteen kaikki ainekset sekaisin kulhossa. Kaada täyte keksipohjalle. Ripottele mustikat pinnalle. Jos käytät pakastemustikoita, sekoita niihin 1 rkl maissitärkkelystä.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 45–60 minuuttia, kunnes mustikka-juustokakku on hyytynyt. Jos kakku tummuu paistamisen loppuvaiheessa, peitä vuoka leivinpaperilla.

Vinkki! Leivo amerikkalainen mustikka-juustokakku tarjoilua edeltävänä päivänä, jolloin sen rakenne ehtii jämäköityä. Säilytä juustokakku jääkaapissa.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä