Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Terveellisempi mustikkapiirakka – vähäsokerinen herkku välipalaksi tai jälkkäriksi

55 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 45 min

Terveellisempi mustikkapiirakka maistuu vaikka välipalaksi! Tämä piirakkapohja pyöräytetään ilman sokeria, vehnää tai rasvaa. Päällisen makea muruseos antaa piirakalle lisää tekstuuria ja makua, jolloin piirakka maistuu myös jälkiruokana.

6.8.2015
Reseptin ainekset
4 annosta
Pohja
2
banaania (pieniä ja kypsiä)
2
munaa
1 dl
kaurahiutaleita
1 dl
mantelijauhetta
1 tl
leivinjauhetta
1/4 tl
suolaa
2 tl
kanelia
1 tl
kardemummaa
Päälle
200 g
mustikoita
Muruseos
1 dl
kaurahiutaleita
1/2 dl
ruokosokeria
1/2 dl
rypsiöljyä
1 rkl
vettä (tarvittaessa)

Terveellisempi mustikkapiirakka – ohje:

  1. Soseuta banaanit monitoimikoneessa. Lisää muut pohjan ainekset mustikoita lukuun ottamatta ja surauta tasaiseksi taikinaksi.
  2. Vuoraa kakku- tai piirakkavuoka (halkaisija n. 18-20 cm) leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
  3. Kaada mustikat päälle.
  4. Tee muruseos sekoittamalla ainesosat vettä lukuun ottamatta keskenään kulhossa – lisää vesi jos murusta ei muuten tule murusteltavaa, mutta älä muuten - ja ripottele mustikoiden päälle.
  5. Paista 175-asteisessa uunissa 45 minuuttia tai kunnes haarukkaan ei tartu taikinaa.

Vinkit!

  • Tarjoa terveellisempi mustikkapiirakka välipalana esimerkiksi maidolla ohennetun maitorahkan ja vaniljasokerin seoksen tai kreikkalaisen jogurtin kanssa. Jälkiruoan kruunaa vaniljakastike tai -jäätelö.
  • Katso myös aina yhtä suosittu muropohjainen mustikkapiirakkamme, joka valmistuu helposti ilman sähkövatkainta!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt