Maku

Terveellisempi mustikkapiirakka

55 min
4.5
3

Terveellisempi mustikkapiirakka

Mustikkapiiraan pohjan voi tehdä täysin sokerittomasti ja jauhottomasti tällä terveellisemmässä reseptillä, jolloin piirakka sopii jopa välipalaksi. Muruseos tuo lisää tekstruuria ja makua, jolloin piirakka maistuu myös jälkiruokana.
Teksti Terveen hyvää
Kuvat Terveen hyvää
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

pohja

  • 2 kplbanaani punnittu kuorineen (pieniä ja kypsiä)
  • 2 kplkananmuna kuoreton
  • 1 dlkaurahiutaleita
  • 1 dlmantelijauhetta
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/4 tlsuolaa
  • 2 tlkanelia
  • 1 tlkardemummaa

päälle

  • 200 gmustikoita

muruseos

  • 1 dlkaurahiutaleita
  • 1/2 dlruokosokeria
  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1 rklvettä

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN45 min

Soseuta banaanit monitoimikoneessa. Lisää muut pohjan ainekset mustikoita lukuun ottamatta ja surauta tasaiseksi taikinaksi. Laita kakku- tai piirakkavuokaan (halkaisija n. 18-20 cm) leivinpaperi pohjalle ja kaada taikina vuokaan. Kaada mustikat päälle. Tee muruseos sekoittamalla ainesosat vettä lukuun ottamatta keskenään kulhossa – lisää vesi jos murusta ei muuten tule murusteltavaa, mutta älä muuten - ja ripottele mustikoiden päälle. Paista 175-asteisessa uunissa 45 minuuttia tai kunnes haarukkaan ei tartu taikinaa.

Vinkki!

Tarjoa piirakka välipalana esimerkiksi maidolla ohennetun maitorahkan ja vaniljasokerin seoksen tai kreikkalaisen jogurtin kanssa. Jälkiruoan kruunaa vaniljakastike tai -jäätelö.
MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä