Maku

Terveellisempi mustikkapiirakka – vähäsokerinen herkku välipalaksi tai jälkkäriksi

55 min
4.22
4

Terveellisempi mustikkapiirakka maistuu vaikka välipalaksi! Tämä piirakkapohja pyöräytetään ilman sokeria, vehnää tai rasvaa. Päällisen makea muruseos antaa piirakalle lisää tekstruuria ja makua, jolloin piirakka maistuu myös jälkiruokana.
Tulosta
Teksti Terveen hyvää
Kuvat Terveen hyvää

Ainekset (4 annosta)

Pohja

  • 2banaania (pieniä ja kypsiä)
  • 2 munaa
  • 1 dlkaurahiutaleita
  • 1 dlmantelijauhetta
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/4 tlsuolaa
  • 2 tlkanelia
  • 1 tlkardemummaa

Päälle

  • 200 gmustikoita

Muruseos

  • 1 dlkaurahiutaleita
  • 1/2 dlruokosokeria
  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 1 rklvettä (tarvittaessa)

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN45 min

Valmista terveellisempi mustikkapiirakka näin:

  1. Soseuta banaanit monitoimikoneessa. Lisää muut pohjan ainekset mustikoita lukuun ottamatta ja surauta tasaiseksi taikinaksi.
  2. Vuoraa kakku- tai piirakkavuoka (halkaisija n. 18-20 cm) leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
  3. Kaada mustikat päälle.
  4. Tee muruseos sekoittamalla ainesosat vettä lukuun ottamatta keskenään kulhossa – lisää vesi jos murusta ei muuten tule murusteltavaa, mutta älä muuten - ja ripottele mustikoiden päälle.
  5. Paista 175-asteisessa uunissa 45 minuuttia tai kunnes haarukkaan ei tartu taikinaa.

Tarjoa terveellisempi mustikkapiirakka välipalana esimerkiksi maidolla ohennetun maitorahkan ja vaniljasokerin seoksen tai kreikkalaisen jogurtin kanssa. Jälkiruoan kruunaa vaniljakastike tai -jäätelö.
MITÄ PIDIT?
4.22