
Paahda muutama pulska kesäkurpitsa – ja kolmen päivän ateriat on jo puoliksi tehty! Nappaa helpot reseptit
Helpota arkea ateriapreppauksella ja valmista kesäkurpitsasta kerralla pohja kolmelle ruoalle: pastalle, salaatille ja keitolle. Nappaa idea ja reseptit!
1. Ensin paahtamistalkoot!
Aloita paahtamalla kerralla neljästä viiteen kesäkurpitsaa uunissa. Kurpitsat vain kuutioidaan sekä maustetaan oliiviöljyllä ja suolalla sekä sujautetaan uuniin. Helpolla reseptillämme onnistut.

2. Jalosta paahdetut kesäkurpitsat kolmeksi arkiruoaksi
Kesäkurpitsainen kasviskeitto
Kesäkurpitsainen kasviskeitto on mainio arkisoppa. Keitto saa täyteläisen maun sulatejuustosta, ja paahdetut kesäkurpitsakuutiot lisätään vasta soseuttamisen jälkeen.

Ruokaisa kesäkurpitsa-fetasalaatti
Kesäkurpitsa-fetasalaatti maistuu sekä lämpimänä että viileänä. Ruokaisuutta salaattiin tuovat linssit ja pavut.

Sitruunainen kesäkurpitsapasta
Sitruunan, timjamin ja kesäkurpitsan ryydittämä pasta todistaa, että yksinkertainen on herkullista. Kun kurpitsat on paahdettu valmiiksi, sitruunainen pasta valmistuu vartissa lautasille.

Vinkki: käytä kaikenkokoiset kesäkurpitsat
Runsaasta kesäkurpitsasadosta kannattaa kerätä ainakin osa hedelmistä pikkuruisina, sillä pienet ohutkuoriset kesäkurpitsat maistuvat raakana esimerkiksi salaattiin pilkottuna. Suurissa on paksumpi kuori, ja niiden etu on pidempi säilyvyys. Suureksi venähtänyt kesäkurpitsa sopii parhaiten grillattavaksi, keittoihin, piirakkaan, kakkuihin tai pastaan.Jos pieniä kesäkurpitsan alkuja on runsaasti, nappaa osa talteen jo kukkavaiheessa. Täytä kukat mehevällä vuohenjuustotahnalla ja grillaa tyylikkääksi pikkupurtavaksi.