


Kesäkurpitsainen kasviskeitto – helppo sosesoppa, jonka sattumina maistuvat paahdetut kurpitsakuutiot
20 min
Kesäkurpitsainen kasviskeitto on mainio arkisoppa. Sulatejuustosta täyteläisen maun saava sosekeitto viimeistellään aimo annoksella paahdettuja kesäkurpitsakuutioita.
Reseptin ainekset
4 annosta
1
pieni purjo
2
valkosipulinkynttä
2
lehtisellerinvartta
1 rkl
öljyä
8 dl
kuumaa kasvislientä
100 g
sulatejuustoa ( esim. Koskenlaskija)
n. 1 l
paahdettuja kesäkurpitsakuutioita (ohje linkitetty alle)
(suolaa)
Kesäkurpitsasosekeitto – ohje:
- Hienonna purjo ja valkosipuli. Leikkaa lehtiselleri viipaleiksi.
- Paista kasviksia kattilassa tilkassa öljyä pari minuuttia. Kaada kasvisliemi joukkoon ja anna keiton hautua kannen alla hiljaa poristen noin 10 minuuttia.
- Paloittele sulatejuusto keiton joukkoon ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Lisää kesäkurpitsakuutiot ja kuumenna vielä kertaalleen. Tarkista suola.
Vinkki!
Viimeistele keitto mantelilastuilla, joita voit paahtaa kuumalla, kuivalla pannulla muutaman minuutin kullanruskeiksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat