


Paahdettu kesäkurpitsa – mainio lisuke ja aines salaatteihin, pastoihin ja keittoihin
25 min
{
Aktiivinen 5 min
Passiivinen 20 min
Paahdettu kesäkurpitsa on monipuolinen kasvislisuke, jota kannattaa tehdä kerralla iso satsi. Kuutioksi pilkottu kurpitsa paahtuu uunissa nopeasti. Ota resepti talteen!
Reseptin ainekset
n. 3 l
4–5
kesäkurpitsaa
½ dl
oliiviöljyä
1 tl
suolaa
Paahdettu kesäkurpitsa – ohje:
- Leikkaa kesäkurpitsoista päädyt pois ja kuutioi kurpitsat isoon kulhoon. Lisää öljy ja suola ja sekoita niin, että ne levittyvät tasaisesti.
- Kaada kesäkurpitsakuutiot uunipellille ja kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
- Jäähdytä kesäkurpitsakuutiot. Valmista halutut ateriat ja pakkaa yli jäävät paahdetut kesäkurpitsat jääkaappiin odottamaan esimerkiksi salaattia.
Vinkki!
Käytä paahdettua kesäkurpitsaa esimerkiksi sitruunaisessa kesäkurpitsapastassa, kasviskeitossa ja kesäkurpitsa-fetasalaatissa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat